Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Times: Mata och Herrera kan lämna om Van Gaal är kvar

Enligt James Ducker på Times kan Juan Mata och Ander Herrera överväga sin framtid om Louis van Gaal, vilket anses osannolikt, blir kvar i Manchester United. De två spanjorerna ska vara populära i omklädningsrummet men de ska båda känna sig hindrade av Van Gaals taktik. Spelarna ska dock vara inställda på att göra sitt absolut bästa mot Stoke på annandagen.

Mata får nästan alltid en plats i Van Gaals startelva, men sällan på sin föredragna centrala position. Herrera har svårare att få speltid och ska vara rädd att hans chanser till landslagsspel försvinner om han inte spelar regelbundet.

Samtidigt rapporterar Mail att ledande spelare – däribland Wayne Rooney, Michael Carrick, Chris Smalling och Juan Mata – ska ha konfronterat Van Gaal efter förlusten mot Norwich. Spelarna ska ha kritiserat managern för de tuffa träningsmetoderna, den strikta regimen och lagets taktik.

Samtalen uppges ha resulterat i att spelarna och ledningen ska vara överens om att jobba tillsammans för att vända den negativa trenden. Van Gaal uppges ha uppmuntrat till dialog.

Vidare rapporterar Mail att Van Gaal under veckan har pratat med Ed Woodward. Jose Mourinho vill ha jobbet som manager i United men United ska vara ovilliga att låta Mourinho styra och ställa för mycket.