Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wenger: Det är respektlöst mot Van Gaal, han förtjänar mer tid

Nu när Sir Alex Ferguson inte längre är manager i Premier League är Arsenals Arsene Wenger den mest erfarna managern i ligan. Därmed är det också Wenger som är först i ledet för att försvara utsatta managers.

Jag, personligen, har mycket stor respekt för Louis van Gaal och jag tycker att det som händer där är respektlöst. Den här mannen har arbetat i fotbollen i 30 år och har levererat en otrolig kvalitet på arbetet. Jag tycker att det är lite respektlöst det som händer där. Givetvis förtjänar han tid.

Wenger var ovillig att prata om Jose Mourinho och nöjde sig med att konstatera: ”Jag vill inte att någon ska förlora sitt jobb. Mina personliga känslor på den fronten är att det alltid är ledsamt när någon förlorar sitt jobb.

Wenger passade också på att kritisera Pep Guardiola för att han redan nu har meddelat att han tänker lämna Bayern München efter säsongen. ”Jag gillar inte det faktum att managers kommer ut så tidigt för vad de kommer att göra, för det är inte nödvändigtvis bra för deras eget lag och heller inte för managers som går igenom en svår tid.” Wenger hade annars massor av beröm till Guardiola som ”givetvis [är] en manager av högsta klass” och ”vill att hans lag ska spela fotboll på ett positivt sätt”.

Som en fransman i den engelska ligan passar Wenger också på att tycka att det är för många utländska managers i Premier League: ”Du vill inte att Premier League ska vara exklusivt för utländska managers. Även om jag är en! Det är viktigt att ha rätt balans. De [utländska] tar med sig annorlunda idéer men du vill också ha lokal kultur.” Wenger pekar på Bournemouths Eddie Howe som ett bra exempel på en ung engelsk manager i ligan.


Källa: Guardian