Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (Boxing Day)!

Boxing Day. Visst är det underbart? En dag som existerar bara för engelsk fotboll, bara för Manchester United.

Boxing Day, annandagen, brukar vara snäll mot United. Elva raka segrar. Bara en enda förlust under Premier League-eran.

Men det var då det. Nu är nu. Nu är det ett annat Manchester United som har åkt till Stoke för att tampas med Stoke City, som inte heller är som de brukade vara.

Your job now is to stand by our new manager,” var Sir Alex Fergusons avskedsord. Han pratade om David Moyes då. Stödet till Moyes varade inte så värst länge. Men den dagen det såg ut som att publiken på Old Trafford skulle vända sig mot Moyes flög det ett flygplan över arenan. Istället hördes ”Come on David Moyes” högre än kanske någon annan gång.

Det blir intressant att se hur Red Army hanterar Louis idag. För den Van Gaalska aktien står lägre i kurs än någonsin. Normalt ställer sig Uniteds supportrar entydigt bakom Van Gaal i det här läget. Allra helst när Van Gaal totalsågas i media. Vi mot dem.

Louis van Gaal’s red army!

Frågan är också hur spelarna reagerar. Står de bakom sin manager? Bryr de sig om att kämpa för sin manager?

Annars har det förstås varit mycket jul i dagarna. Spelarna, här representerat av Juan Mata, har stått i kö för att komma med julhälsningar.

Stoke har på matchdagen skrivit nytt kontrakt med Erik Pieters.

Var det bättre förr?

https://twitter.com/dannyschof81/status/680084920061050880/photo/1

Ja, det var det. Men förr kommer inte tillbaka. Vi kan bara hoppas att det blir bättre sen.

Pappa Fergie gick ut för att köpa tidningen och kom aldrig tillbaka. Istället träffade mamma United David Moyes. Hon fick snabbt nog och testade en flört med Ryan Giggs, men han var inte tillräckligt mogen. Nu hoppas vi att mamma ska kasta ut plastpappan Louis.

Men först ska vi spöa Stoke. Förhoppningsvis?