Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: Styrelsen uppmanar tvivlande Van Gaal att stanna

Föga överraskande är det återigen fokus på Louis van Gaal i de engelska tidningarna. Den här gången dock med en annan vinkling: Nu tycks tidningarna tro mer på att han ska avgå självmant än att han ska få sparken.

Både James Ducker på Times (se ovan) och Ian Herbert på Independent menar att Van Gaal ska ha erbjudit sig att lämna redan efter förlusten mot Norwich. “Woodward tros ha uppmanat holländaren att inte lämna och sagt att styrelsen desperat vill att han ska vara kvar så länge som möjligt,” skriver Herbert. Istället ska klubben vara beredd att förstärka spelartruppen i januari.

Tidningarna är eniga om att Woodward och Van Gaal ska ha pratat på nytt i helgen och känslan som förmedlas är att Van Gaal inte längre tror på sig själv. Woodward ska dock på nytt ha försäkrat managern om att klubben tror på honom.

John Percy och Jason Burt på Telegraph tror dock att det är oundvikligt att Van Gaal närmar sig slutet på sin tid i United och att en ny förlust på måndagskvällen skulle forcera fram ett managerbyte.

United ska ha haft ett nytt lagmöte på söndagen och Van Gaal uppges ha lyssnat på spelarnas idéer. Några, men inte alla, spelare sägs dock önska en ny manager. Wayne Rooney ska ha uppfattat Van Gaal som mottaglig för spelarnas förslag. Rooney uppges dock också vara oroad över sin landslagsplats efter att ha blivit petad inför matchen mot Stoke.

Om Van Gaal lämnar förväntas Ryan Giggs, åtminstone inledningsvis, få uppdraget. Jose Mourinhos folk vill, enligt Independent, desperat att United ska känna sig angelägna att inom kort anställa portugisen. Men United ska alltjämt känna sig oroliga för att ge honom chansen.

Res med oss till Manchester!