Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea

Embed from Getty Images

Manchester United vann inte men man förlorade åtminstone inte den här gången. Mållöst mot Chelsea är förstås inte tillräckligt bra men det är ändå bättre än det har varit den senaste tiden. Delvis var det en insats som gav hopp om bättring men det var också en insats som visar att United har förtvivlat svårt att göra mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
8

De Gea har varit tämligen medelmåttig de senaste matcherna. Inte dålig men inte alls så bra som vi räknar med att han ska vara. Idag var han tillbaka på normal bäst i världen-nivå. Fantomräddning på Terrys nick i början på första och en utmärkt dubbelräddning i början på andra. Med sin blotta närvaro skrämde han också Matic till en hysteriskt rolig miss.

Ashley Young
7

Skötte defensiven bättre än han brukar – fantastiskt brytning mot Pedro – och bidrog med en frejdig offensiv.

Chris Smalling
6

Varnad. Snubblade vid ett tillfälle, hängde inte med Pedro vid ett annat. Annars var det en bättre insats än de senaste matcherna. Mestadels var han dock tämligen sysslolös.

Daley Blind
6,5

Utbytt 81. Blind och Smalling känns just nu som ett bättre mittbackspar än Jones och Smalling. Hade några lägen att kliva fram och leverera fantastiska passningar men det ville sig inte. Defensivt skötte han sig, sånär som på ett tillfälle då han tappade balansen.

Matteo Darmian
6

Utbytt 70. Följer med bra framåt och hade ett bra samarbete med Martial. Men hans inlägg är för bedrövliga och karln är till och med sämre än Antonio Valencia på att kasta inkast (vilket jag trodde var fysiskt omöjligt). Defensivt ohotad.

Morgan Schneiderlin
7,5

Varnad. United är bättre med Schneiderlin på planen. Idag arbetade han på större ytor än normalt men han var ändå på sin plats när det behövdes. Blev varnad då han, till skillnad från sin motståndare, valde att inte simulera skada.

Bastian Schweinsteiger
6,5

Varnad. Emellanåt är han så bra, så bra. Emellanåt är han så långsam, så långsam.

Juan Mata
6

Utbytt 77. Kunde ha blivit hjälte efter någon minut men hans skott var någon centimeter för högt. Fortsatte vara pigg under inledningen och sprang mer och snabbare än han brukar göra. Försvinner dock från matchen efter hand och han borde ha större påverkan på spelet. Borde ha fått en straff.

Ander Herrera
6

Har mycket boll och vårdar den bra. Gör ett bra arbete i defensiven. Men totalt är han för anonym under matchen. Resultatet av hans passningar är som regel bibehållet bollinnehav snarare än målchanser. Borde ha gjort mål när han blev serverad av Martial.

Anthony Martial
7

Som så ofta Uniteds bästa spelare offensivt.

Wayne Rooney
6,5

Varnad. Rooney var ”sensationellt bra” enligt Steven Gerrard. Det var såklart en ordentlig överdrift men Rooney var ändå betydligt bättre än han har varit under stora delar av den här säsongen. Han gjorde tre mot Brugge men jag vill ändå påstå att det här var hans bästa insats under säsongen. Har ett långskott som tvingar Courtois till en hyfsad räddning, ligger bakom Matas stolpskott och får en jättechans av Borthwick-Jackson på slutet. Möjligen skulle han ha blivit utvisad.

Cameron Borthwick-Jackson
n/a

Inbytt 70. Ser nervös ut initialt men sätts inte på några stora prov defensivt. Kommer istället fram på ett positivt sätt och slår ett av de bästa inläggen en Manchester United-spelare har slagit på hela säsongen.

Memphis Depay
n/a

Inbytt 77. I motgång brukar tipset vara att spela enkelt. Memphis kommer in och försöker sig på en klackspark det första han gör. Det misslyckades, liksom det mesta han företog sig under sitt korta inhopp. Jag har inte gett upp Memphis än men…

Phil Jones
n/a

Inbytt 81. Jag kan inte se att bytet gjorde varken till eller från. Men om inte Blind var skadad förstår jag inte varför man bytte.