Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Problemet är att vi inte gör mål

Sist det var presskonferens varade den inte så länge. En upprörd Louis Van Gaal stormade ut efter bara en kort stund. I dag var han kvar lite längre och visade ingen aggression mot media. Presskonferensen hölls inför matchen mot mardrömsmotståndaren Swansea, som spelas på lördag. Här är Van Gaals sista presskonferens för 2015 (och kanske sista överhuvudtaget?). 

Om värvningar 2015: 
–Jag tycker vi har skapat en balans i laget. Men jag är inte nöjd med 2015 eftersom vi spelade så dåligt i december. Men utöver det är jag ganska nöjd.

Matchen mot Chelsea:
– Vi har många sådana matcher som den mot Chelsea. Vi brukar äga matcherna och ha mest skott på mål. Problemet är att vi inte gör mål. Vi kan dominera matcher men vi gör inte mål.

Om pressen på sig själv:
– Jag försöker göra mitt jobb och det förväntar jag mig även från mina spelare. Det här är inte första gången jag har haft en dålig period. Och jag måste säga att de bästa fansen finns här.

Fansen
–Trots att vi har en dålig period, applåderar fansen oss. Det är otroligt, det är de bästa fansen jag jobbat under. Men vi måste börja vinna matcher nu.

Om den dåliga formen mot Swansea:
– Swansea är en mardrömsmotståndare därför vill vi starta det nya året som ni säger här i England, “breaking the duck”.
– Jag gör en matchplan för att kunna vinna över mina motståndare och få mina spelare fulla med självförtroende.
– Jag måste även analysera vad det var som gick fel sist.