Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Lingard redo för spel

Louis van Gaal höll på fredagen presskonferens inför morgondagens match mot Sheffield United.

  • Skadeläget: Jesse Lingard har tränat hela veckan och är redo för spel efter skadefrånvaro. Ashley Young gick ut skadad mot Swansea men är tillbaka i träning. Phil Jones är emellertid skadad och missar morgondagens match.
  • Ben Pearson är tillbaka i United efter ett halvår på lån i Barnsley. Mittfältaren är dock inte aktuell för spel mot Sheffield United. Han har representerat Barnsley i cupen, vilket betyder att han inte får spela för United i FA-cupen.
  • Om Adnan Januzaj:Det är mer eller mindre samma som vi har gjort med Michael Keane [sic!]. De kommer till oss och ber om att få en andra chans. Manchester United är en klubb som tar hand om sina spelare. […] Jag tror på Adnan Januzajs talang. Jag trodde att det skulle bli svårt för honom att få speltid i Dortmund, tyvärr hade jag rätt.” Han måste visa sin form i U21 och kommer att spela på måndag förutsatt att pappersarbetet är klart. Annars är det naturligtvis Will Keane som, liksom Januzaj, har återkallats från lån. Wills tvilling Mike såldes förra säsongen till Burnley.
  • Om Pep Guardiola:Jag sa det för två år sedan. Det är inte så konstigt. Man måste alltid sätta sina mål. […] Även managers har ambition. Pep Guardiola har också den ambitionen och han vill sniffa på kulturen i England, det ville jag också.
  • Om sin målsättning i United:Det är samma mål som när jag började.
  • Om FA-cupen:Jag tycker att FA-cupen är mycket svår att vinna. Vi såg det förra året när vi mötte Yeovil och Cambridge United.
  • Offensivare spel nu?Jag håller inte med om din analys. Vi spelar alltid anfallsfotboll. […] Vi får se om [segern mot Swansea] ger självförtroende. Men en svala gör ingen sommar. […] Det är därför fotboll är så otroligt, man vet aldrig.

Tolkat via livestream, skadeläget och informationen om Ben Pearson via Manutd.com. Mindre justeringar i efterhand.