Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Schweinsteiger missar Newcastle

Match mot Newcastle imorgon. Presskonferens med Louis van Gaal idag.

  • Skadeläget: ”Bastian [Schweinsteiger] är skadad, det vet vi. […] Vi måste återhämta oss, igår återhämtade vi oss, men vi måste också se om spelarna är överbelastade eller inte. Hittills har spelarna inte kommit [till träningen] så vi måste vänta och se. Efter att jag vet all data kan jag göra laguppställningen.
  • Adnan Januzaj kommer inte att spela för U21 ikväll. Det bekräftade Van Gaal. Måhända är det en indikation på att han är med i a-lagstruppen imorgon [min spekulation, red. anm.]. Uppdatering: ”Vi har tänkt om och vi tycker att vi måste bygga upp honom för matchen och inte riskera för mycket genom att ge honom en match direkt.
  • Om spelstilen:Jag tycker att du alltid beaktar hur motståndaren spelar. Vår motståndare försvarade med tio spelare bakom bollen. Jag tycker inte att det är enkelt. Ni har sett alla resultaten i FA-cupen.” De lägre rankade lagen ger allt för att besegra de större, vilket är bra för cupen.
  • Om fansen:Jag tycker att fansen har stöttat laget. Det är ingen enkel tid nu. […] Du kan nämna att de lämnar [före matchens slut] men du kan också nämna att de kommer. […] De kanske lämnade för att de inte trodde att vi skulle göra mål eller för trafiken. […] Man vet aldrig vad anledningen är. […] Men vi är i nästa omgång. Vi har vunnit två matcher i rad efter en väldigt svår period. Man måste vara glad som en Unitedfan att vi är i nästa omgång och har vunnit två i rad.
  • Ironiskt jubel:Jag kan förstå det. Det var fakta att vi inte sköt på mål. Att de var ironiska kan jag förstå. För jag har också sagt [att vi inte skapar tillräckligt].
  • En process:Vi är i processen. Det har varit upp och ner. Nu har vi vunnit två gånger i rad, det kanske ger oss en boost. Nu spelar vi borta det är svårt, Newcastle spelar bra. Mot Arsenal spelade de väldigt bra, men de vann inte, det är det viktigaste. Vi måste besegra dem.
  • Om Paul Scholes kritik:Vad måste jag göra nu? Reagera på Paul Scholes, vill du det? […] Du pratar i tredje person, du måste ge din egen åsikt.
  • Bättre mot Chelsea: Det var annorlunda. Chelsea spelade inte lika defensivt, då är det enklare. ”Jag är inte mer fokuserad på motståndaren, det är en del av spelet. Man måste veta hur de spelar, då kan man hjälpa sina spelare. Jag tänker mer på hur vi måste anfalla, hur vi måste bli bättre. […] Vi försvarar oss väldigt bra, det är därför du ställer den frågan.” Anfallsspel är mer individuellt, mer intuitivt.

Tolkat via livestream (skadeläget och informationen om Januzaj från Manutd.com). Mindre justeringar och en uppdatering kring Januzaj i efterhand.