Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Ibland är jag uttråkad och arg

Louis van Gaal erkände på måndagen att även han ibland tycker att Manchester Uniteds fotboll är tråkig.

Det finns matcher som jag har gillat väldigt mycket. Mot Chelsea gillade jag det men resultatet var 0-0 och vi kunde ha förlorat. Det finns också matcher där jag är väldigt uttråkad eller arg för att vi inte desorganiserar motståndarens försvar, men det är fotboll. Det är inte varje match som varje klubb spelar fotboll fantastiskt, fotboll som attraherar folket.

De har varit ironiska, men det är ett uttryck från fansen och det är bra. Spelarna var frustrerade och fansen var frustrerade. Men fansen måste också veta att vi inte alltid kan spela fantastisk fotboll och det var också fallet förr i tiden när det inte hände. Jag är ledsen, men det är så.

Nej, fotbollen var inte alltid fantastisk förr. Men nu är den aldrig fantastisk…

Van Gaal säger att han också vill att United ska spela en mer äventyrlig fotboll. Han tycker dock kritiken om att han aldrig lämnar sin plats på avbytarbänken är obefogad.

Jag är inte Sir Alex Ferguson, som ni vet. Alla är olika och jag tror inte på att skrika från sidlinjen. Jag tror på kommunikation under veckan, under förberedelsen och jag tror på mina spelare som måste prestera. Många managers [skriker från sidan] men jag tvivlar på att de har någon reell påverkan.


Källor: BBC, Guardian