Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Times: Chris Casper kan få viktig roll i akademin

Times fortsätter att rapportera om Manchester Uniteds akademi. Idag skriver James Ducker att Chris Casper kan få en ledande roll i akademin.

Vidare ska United förbereda för att anställa flera personer på nyckelroller i akademin. Casper ska vara en av de som övervägs i vad som blir en omfattande strategiförändring. United har de senaste åren halkat efter på akademisidan men förhoppningsvis fattar man nu bra beslut för att återta positionen som den ledande akademin i England.

Casper var en av spelarna i Uniteds legendariska ungdomslag Class of ’92. Han var ordinarie i laget som vann FA Youth Cup 1992 och var lagkapten för det engelska ungdomslandslaget. Han fick några chanser i a-laget, totalt blev gjorde han sju matcher, varav sex säsongen 1996/97 och två i Premier League. Han flyttade till Reading 1998 men tvingades tyvärr avsluta karriären redan som 24-åring efter en allvarlig skada.

Efter spelarkarriären har Casper arbetat som tränare, där hans främsta merit är att han var manager för Bury 2005 till 2008. Sedan juni 2010 har han jobbat för Premier League i en roll som ”club support manager” där han arbetar med akademierna i klubbarna i nordvästra England.

Förutom Casper kan det förmodas att Nicky Butt och John Murtagh kommer att få viktiga roller i akademin. Vi följer givetvis den fortsatta utvecklingen.