Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Youth Cup-match ikväll

Ikväll tar Manchester United emot Chelsea på Moss Lane i Altrincham i den anrika ungdomsturneringen FA Youth Cup. Det rör sig om match i den fjärde omgången och matchen, som visas på MUTV – leta fulstream, sparkar igång 20.05.

FA Youth Cup är en U18-turnering och Chelsea får gälla som storfavoriter trots att United har hemmaplan. United har tio raka förluster i ligaspelet medan Chelsea toppar den södra serien överlägset med tretton vinster och bara en förlust efter arton matcher.

Chelsea är också vinnare i cupen de två senaste åren och de senaste sex åren har de fyra segrar och en finalförlust. Manchester United är å andra sidan de mesta mästarna, överlägset så. United har vunnit cupen tio gånger vilket är tre fler än Arsenal som är tvåa med sju titlar.

Senaste segern för United var 2011 då Sheffield United besegrades i finalen. I dagens a-lag hittar vi Jesse Lingard och Will Keane som båda var med i det vinnande laget. United tog sig till final då via semifinalseger mot Chelsea. Det var 3-2 till Chelsea efter den första matchen men på Old Trafford var United överlägsna.

Senast lagen möttes i FA Youth Cup var 2012, då Chelsea var starkare i semifinalen. Chelsea vann också mot United i omgång 3 säsongen 2008/09.

Ikväll ska en vinnare koras. Till och med kvartsfinalen är det enkelmöten med förlängning och straffar vid behov. Semifinalerna och finalen avgörs dock i dubbelmöte.

Vinnarna ställs mot AFC Wimbledon i omgång 5 (motsvarande åttondelsfinal).

Chelsea är som sagt storfavoriter. Men United är bättre än de tio raka förlusterna i ligaspelet visar. Som regel saknar United flera av sina bästa juniorer i ligaspelet – Tuanzebe, Fosu-Mensah, Williams och Rashford – då dessa istället spelar med U21. I Youth Cup spelar man dock med bästa möjliga lag. Tyvärr ser det ut som att lagkaptenen Axel Tuanzebe missar matchen med en skada.

Res med oss till Manchester!