Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Southampton

Embed from Getty Images

Det är ledsamt att tänka tillbaks till lördagens insats och försöka betygsätta den. Samtliga spelare kan givetvis bättre, och med tanke på Southamptons oförmåga framåt ska vi vara glada över att det inte blev fler mål bakåt. I matchrapporten avslutade jag med att något måste ske innan det är för sent. Återstår att se om det gör det innan Derby-matchen, oavsett kan det krävas mer av samtliga involverade. 

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Fick stå för ett par fina räddningar, men det var absolut ingen toppenmatch ens av De Gea. Situationen som främst dyker upp i mitt huvud är returen han släpper mitt ut i straffområdet efter Romeus avslut. Ska absolut inte klandras för förlusten.

Matteo Darmian
5

Utbytt ’60. Ytterligare en svag insats av italienaren. Ger ett osäkert intryck och verkar inte ha något större självförtroende för tillfället. Skadade sig och blev utbytt, men det verkar inte vara allvarligt.

Chris Smalling
5

Partnerskapet Smalling/Blind fortsätter vara skakigt. Är för tillfället överambitiös i sitt försvarsspel och sätter stenhård press på anfallare utan att inse konsekvenserna som uppstår bakom honom. Typexempel vid Manés läge i första halvlek.

Daley Blind
5

Om Smalling nu pressar anfallarna hårt i ryggen bör mittbackskollegan naturligt falla in bakom och ta djupet. Det gör inte Blind eftersom Blind inte är mittback i ryggmärgen. Positionsspelet fallerar mer för varje match och när inte ens passningarna sitter bör holländaren kanske sitta vid sidan någon match.

Cameron Borthwick-Jackson
5,5

Utbytt ’86. Blandar och ger, men det är okej som 18-åring. Har fortfarande svårt att se honom som en potentiell startspelare över tid i United. Dock presterar han bra med tanke på förutsättningarna.

Marouane Fellaini
4,5

Utbytt ’46. När United blev tillbakapressade och fick försvara sig var han vilse i sitt positionsspel. Gav inte försvarsslinjen någon som helst hjälp utan svävade mest omkring. Uppbyggnadsspelet ska vi inte ens tala om.

Morgan Schneiderlin
5,5

Övertaggad i mötet mot sin forna klubb. Slängde sig vilt in i dueller lite här och var. Precis som med Smalling blottades ytor bakom honom när han pressade och det understödet existerade inte.

Jesse Lingard
4,5

Osynlig och rent ut sagt svag. Spelade någon form av wingback och kom inte alls till sin rätt, märkligt att han ändå fick 90 minuter på planen.

Ander Herrera
5,5

Visar lite vilja och hjärta för klubben och det höjer betyget ett snäpp. Hade det tufft under första halvlek men fick lite bättre fart när Mata entrade planen.

Anthony Martial
5

Var het i inledningen och stormade fram i planen, tyvärr avstannade det efter en kvart och Martial fick inte ut mycket alls av sin repertoar. Överarbetar situationer när han inte får spelet att fungera.

Wayne Rooney
5

En otacksam match för Rooney förvisso, men vid svåra perioder som denna bör han visa mer vilja och driva laget framåt. Måste ta för sig än mer och kan inte låta laget spela utan själ.

Juan Mata
5,5

Inbytt ’46. Blev bättre fart under de första minuterna med Mata på planen, men sen föll även han in i de andras tempo och lyckades inte få snurr på sitt spel.

Paddy McNair
5,5

Inbytt ’60. Försöker minnas hur Paddys 30 minuter på planen var, men minns knappt. Det är väl på gott och ont om en ytterbacks insats. Tycker ändå nordirländaren bör få chansen mer flitigt snart med tanke alla skador i försvarsslinjen.

Adnan Januzaj
N/A

Inbytt ’86. Drog på sig frisparken som ledde till målet. Skapade Uniteds farligaste chans under slutminuterna.