Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Clement: Behövs ingen motivation mot United

Det blir två pressade managerns som möts i FA-cupen på fredagskvällen. Hur läget är för Manchester Uniteds Louis van Gaal vet vi redan. Men även Derby Countys manager Paul Clement är i segerbehov. Derby har fem ligamatcher utan seger, varav tre förluster. Lite i skymundan är han under press även om det inte förefaller vara någon omedelbar fara för hans jobb.

Båda klubbarna, United och oss själva, är i en svår period,” säger Clement inför matchen. “United hade en usel december och en blandad januari men du vet att de på sin dag kan producera en fantastisk prestation. Vi måste vara redo för en svår match.

För Derby är målet förstås att möta klubbar som United på regelbunden basis och Clement menar att man går in i matchen med gott mod.

Humöret i truppen är bra. Varje match är en möjlighet att stå för en stor prestation och ingen motivation behövs för den här matchen. Vi vet alla att det är den här typen av test vi skulle vilja ha vecka in och vecka ut i Premier League. Det är en utmaning vi verkligen ser fram emot.

Han vill inte bjuda United på motivation inför matchen och pratar väl om Van Gaal: “När du tittar på de stora klubbarna – Barcelona, Bayern München, Real Madrid, Manchester United – det är väldigt få personer som kan göra de jobben och [Van Gaal] är absolut på den listan.

Men Clement har inte missat att Uniteds spel hackar: “Jag tror att det som möjligen saknas är den flödande offensiva fotbollen.

Han ger också beröm till spelare som Wayne Rooney och Juan Mata och säger att “United har fortfarande massor av kvalitet och om de hade alla sina bästa spelare tillgängliga skulle de enligt mig slåss [om titeln]“.

Det svenska nyförvärvet Marcus Olsson förväntas inte starta. “Jag tror inte att han kommer starta matchen men han kommer antagligen vara med i truppen.


Citat: Derby Telegraph, 2, 3