Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadedrabbat Sunderland inför Unitedmatchen; Johnson sparkad

Sunderlands manager Sam Allardyce höll redan på torsdagen presskonferens inför lördagens Premier League-match mot Manchester United. (Louis van Gaal kör sin presskonferens imorgon, det senaste budet var klockan 14.00.) Allardyce har ett tämligen formstarkt men också skadedrabbat lag inför lördagens match.

  • Nedflyttningsstriden: Sunderland får slåss för att stanna kvar i ligan. Allardyce ville inte spekulera i hur många poäng som behövs, men tror inte att man behöver nå den klassiska 40-poängsgränsen i år.
  • Om Unitedmatchen: Allardyce tror att Sunderland kan göra resultat om man når samma prestationsnivå som i matchen mot Manchester city, då Joe Hart räddade city. Nyckeln för Sunderland är att skapa chanser för Defoe men lagets problem är att man aldrig håller nollan. För att göra det måste man stoppa Wayne Rooney.
  • Nyförvärven har anpassat sig bra.
  • Skadeläget: Sebastian Larsson, Younes Kaboul, Duncan Watmore och Jermaine Lent kommer missa matchen mot United. Billy Jones är tveksam. Borini är frisk efter sjukdom och “har gett sjukdomen till mig“.
  • Adam Johnson är nu i rättegång misstänkt för sexuellt umgänge med barn. Han har erkänt gromning och att han har kysst en 15-årig flicka. Däremot förnekar han två andra åtalspunkter. Sunderland stängde av Johnson när han greps i mars förra året men hävde sedan avstängningen. Allardyce bekräftade på presskonferensen att Johnson inte är aktuell för spel mot United. [Guardian]
  • Uppdatering: Johnson har nu fått sparken. “Med anledning av att Adam Johnson erkänt sig skyldig har klubben idag avslutat hans kontrakt med omedelbar effekt.” [Sunderland]

Den som så önskar kan se presskonferensen på Sunderlands hemsida. (Varning utfärdas dock: Det är Sam Allardyce som talar.)