Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rothwell, Martial och Darmian i truppen ikväll, Carrick ute

Louis van Gaal rapporteras ikväll ge ytterligare en spelare chansen i Manchester Uniteds matchtrupp. Den här gången handlar det om mittfältaren Joe Rothwell, som är född i januari 1995. Rothwell tilldelades ett tröjnummer förra säsongen (då hade han 46, återstår att se om han får samma nu) men han har ännu inte varit med i matchtruppen någon gång. Manchestersonen Rothwell, som började spela för United redan som sexåring, är en spelskicklig mittfältare. Han fick lite a-lagserfarenhet på lån i Blackpool och Barnsley under 2015, men båda lånen blev tämligen misslyckade. Den här säsongen har han spenderat lång tid i sjukstugan med en allvarlig form av halsfluss.

Anthony Martial och Matteo Darmian rapporteras också vara med i truppen ikväll, liksom Marcos Rojo. Vidare får Regan Poole chansen i truppen på nytt. Däremot är varken Chris Smalling eller Cameron Borthwick-Jackson i speldugligt skick.

Jämfört med truppen mot Arsenal saknas framför allt Michael Carrick. Även Adnan Januzaj, Andreas Pereira och Paddy McNair saknas. Någon anledningen till detta har vi ännu inte fått.

Om detta stämmer, och de här rapporterna brukar stämma, kan vi anta att Marcos Rojo och Daley Blind utgör Uniteds mittbackspar ikväll, möjligen med Varela och Darmian som ytterbackar. Riley, Fosu-Mensah och Poole utgör alternativen defensivt.

Dagens trupp: De Gea, Romero, Darmian, Varela, Poole, Blind, Riley, Rojo, Fosu-Mensah, Rothwell, Schneiderlin, Herrera, Mata, Lingard, Memphis, Weir, Rashford, Martial


Källa: Manchester Evening News