Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – Watford 1-0: Matas frispark gav United viktiga poäng i jakten mot topp fyra

Juan Mata frälste hemmapubliken med sitt frisparksmål och Uniteds fjärde raka seger. En omgång då samtliga toppkonkurrenter tappade poäng eller förlorade var målet extra välkommet.

Louis van Gaal valde följande lag till matchstart:
De Gea
Varela Blind Rojo Fosu-Mensah
Schneiderlin Herrera
Martial Mata Memphis
Rashford

Noterbart var att Timothy Fosu-Mensah, född 1998, fick sin första start i A-laget i backlinjen efter ett fullt godkänt inhopp senast. Detta innebar en ny uppsättning backar i en backlinje för ungefär 120:e gången bara denna säsong.
Michael Carrick vilades efter hårt matchande och istället fick Rojo chansen åter efter ännu en skada. Anthony Martial var även han tillbaka för spel efter skadan under uppvärmningen mot Midtjylland. Mannen på allas läppar, Marcus Rashford, fick chansen på från start på topp.

På bänken fanns i afton: Romero, McNair, Darmian, Riley, Lingard, Rothwell, Weir. Joe Rothwell, ännu en ung och lovande spelare som hittills ej hade gjort några minuter för A-laget.

Matchen

Från start gick det att urskilja vissa förändringar i formationen av laget jämfört med vad som kunde tyckas vara lämpligt på förhand. Fosu-Mensah tog plats jämte Blind i backlinjen, Rojo till vänster och Martial tog hand om Lingards plats till höger i offensiven.

Efter ett par trevande och lite osäkra minuter där Watford testade Uniteds ihop-lappade backlinje kom hemmalaget framåt och skapade ett par halvchanser via Memphis och Martial. Skillnaden de senaste matcherna när det gäller tempo i passningsspel, antal löpningar i djupled och regelrätt anfallfallsspel är slående jämfört med hur hemskt det var under julperioden och inledningen av 2016. Den bisarra mängden skador har trots allt medfört ett annorlunda lag, förändringar spelmässigt och stundtals gjort det underhållande att se vårt lag igen.

Unga Fosu-Mensah tycktes inledningsvis inte nämnvärt påverkad av sin ligadebut utan hanterade situationer likt en erfaren mittback skall göra. Han bidrog även med en synnerligen orädd, klockren och stenhård tackling där han kom ut helskinnad med boll. Takter som vi knappt sett sedan Nemanja Vidic glansdagar – utan att gå händelser i förväg och jämföra dem i övrigt. Med detta skrivet hanterade han en situation klumpigt efter dryga 25 minuters spel och drog på sig en varning efter att ha dragit ner Capoue.

Watford kändes inte ofarliga när de tog sig fram över Old Traffords gräsmatta, trots att det var United som hade det mesta av bollinnehavet första delen av halvleken. Londonlaget höll ett högt tempo och pressade högt upp i plan vilket stressade Uniteds anfallsspelare att agera snabbt.

Efter ett antal misslyckade inläggsförsök från United samt bjudningar och allmänt kaos i backlinjen blåste Mike Jones för halvtid. Efter ett par roliga, händelserika och trevliga matcher som dessutom slutade med seger var detta en återgång till det negativa som vi vant oss vid. 0-0 i paus!

Andra halvleken inleddes på liknande vis som första slutade, med huvudlösa felpassningar från Daley Blind som orsakade farligheter och press från Watford. Bättre blev det efter dryga timmen spelad när publiken vaknade till liv och började skandera ”United! United! United!” ljudligt samtidigt som spelarna började anfalla och skapa chanser. Närmast kom Juan Mata med en stolpträff efter förarbete av Herrera på vänsterkanten.

Samtidigt som United började satsa rejält framåt fortsatte Watford skapa chanser och en annan dag borde bortalaget helt klart ha lyckats förvalta ett eller ett par av dessa chanser. Tur för United blandat med oskicklighet i avslutningslägen för bortalaget.

Med resultaten i de andra matcherna i åtanke fanns verkligen möjlighet att ta in poäng i jakten på topp fyra. Samtidigt denna afton slog Liverpool fyran City, Spurs förlorade mot West Ham och Swansea bortaslog Arsenal. När det såg ut som att vi skulle få nöja oss med ännu ett 0-0 resultat på hemmaplan fick vi istället se Mata smeka in en finfin frispark med ca tio minuter kvar att spela. Ett mål som innebar fjärde raka segern!

Bedrövligt spel. Oförtjänt. Tre poäng!

Nu fullt fokus mot West Bromwich på söndag.

Matchfakta

Manchester United 1
Watford 0

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 28
Tid: Onsdagen den 2 mars 2016, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 272
Domare: Mike Jones
• assisterande: Hussin, West
• fjärde: Moss

Matchhändelser

23Timothy Fosu-Mensah
82Miguel Britos
83Juan Mata1-0
90+1Nordin Amrabat

Manchester United

De Gea
Varela, Fosu-Mensah, Blind, Rojo
Herrera, Schneiderlin
Martial, Mata, Memhpis
Rashford

Darmian för Rojo (70)
Lingard för Herrera (77)
McNair för Mata (89)

Avbytare: Romero, Rothwell, Weir, Riley
Manager: Louis van Gaal

Watford

Gomes
Nyom, Prodl, Britos, Holebas
Abdi, Behrami, Watson, Capoue
Deeney, Ighalo

Suarez för Abdi (70)
Amrabat för Ighalo (75)
Anya för Behrami (86)

Avbytare: Pantilimon, Paredes, Cathcart, Ake
Manager: Quique Sanchez Flores
Res med oss till Manchester!