Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Everton

 

Igår säkrade vi vår plats i FA-Cupfinalen efter en oerhört dramatisk match. Anthony Martial avgjorde i matchens allra sista minut, och där innan hade David De Gea gjort en sinnessjuk räddning på Romelu Lukakus straff. Hur betygsätts dessa två och de övriga involverade United-spelarna då? Det får ni ta del av i spelarbetygen.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
9

Du kan alltid lita på David De Gea. David De Gea är världens bästa målvakt. David De Gea är Manchester Uniteds enskilt bästa spelare. Har en grundstabilitet och adderar därtill omöjliga reflexräddningar till sin repertoar. Straffräddningen är fantastisk.

Timothy Fosu-Mensah
6

Utbytt ’62. Hade en lite tuffare match, men var ändå bra. Drog på sig straffen i andra halvlek och det ansåg Louis Van Gaal inte var okej, så han bytte ut honom. Påverkar det Fosu-Mensahs självförtroende? Intressant spelare med många härliga egenskaper.

Chris Smalling
6

Överlag var det en bra insats av Smalling där han allt som oftast hade bra koll på Romelu Lukaku. Stort minustecken för insatsen vid självmålet där han agerade klumpigt och rent ut sagt pinsamt. Ta bort bollen med vänsterfoten!

Daley Blind
6

Blind stod också för en oerhört homogen insats, men plötsligt tar han sina märkliga beslut som sätter övriga lagmedlemmar i obekväma situationer. Exempel från igår är när han vid ett 4- mot 2-läge för Everton väljer att sätta press och lämnar Smalling ensam mot de övriga tre. Fall hem och krymp ytan!

Marcos Rojo
5,5

Rojo imponerade faktiskt stundtals under första halvlek. Hjälpte Martial med överlappningar vilket skapade ytor åt fransmannen, men i andra halvlek föll han igenom igen. Framförallt vid Evertons mål där han var helt disorienterad.

Michael Carrick
6

Första halvlek och inledningen av den andra hade han relativt bra koll på sin yta, där han till stor del neutraliserade Ross Barkley. I andra började han slarva i passningsspelet och gav bort några enkla bollar.

Wayne Rooney
6,5

Är till stora delar intressant i rollen som innermittfältare. Visst spelar han stundtals lite hafsigt och med ett stort chanstagande, men det behöver inte vara negativt. Särskilt inte i ett United som ofta saknat kreativitet från mittfältet under säsongen. Dessutom tar han ett stort ansvar i defensiven, vilket räddningen på Lukakus avslut i inledningen av matchen bevittnar.

Jesse Lingard
8

Oerhört pigg insats av Lingard. Satte ofta färg på Uniteds anfall med fart och finurlighet. Kom inte han till bra läge så serverade han någon av sina lagkamrater, det blev helt enkelt farligt när han var involverad. Tyvärr är han en alldeles för dålig avslutare, han borde egentligen gjort minst två mål igår.

Marouane Fellaini
7

Utbytt ’87. Fellainis bästa insats på länge. Tog sig in i motståndarnas straffområde kontinuerligt och där är han som farligast, så länge han inte får bollen på fötterna. Bra och nyttig även defensivt. Målskytt, men borde blivit ett till om inte Phil Jagielka hade stoppat bollen med handen.

Anthony Martial
9

Briljant under stora delar av matchen. Muhamed Besic hängde inte med alls när fransmannen satte fart. Låg bakom oerhört många anfall, varav avgörandet var grädden på moset. Lite obeslutsam emellanåt, men det är petitesser för det var han verkligen inte i den 93:e minuten. Men tänk vad vass killen kommer bli när hans egenskaper finslipats några år.

Marcus Rashford
7

Hamnade lite i skymundan av Lingard och Martial, men Rashford bidrog som sagt med mycket tack vare sina löpningar och sin finess. Hur många klackframspelningar har vi inte sett från ynglingen under våren?

Antonio Valencia
6

Inbytt ’62. Valencia har sett spännande ut i sitt offensiva spel sedan comebacken. Han har till och med börjat utföra dribblingar som gör att han förflyttar bollen till sin vänsterfot! Defensivt är han fortsatt aningen svajig.

Ander Herrera
N/A

Inbytt ’87. Spanjoren var bara på planen i några ynka minuter, men ändå var hans medverkan av stor vikt för oss. Hans gula kort fredade oss från en oerhört farlig omställning, sen bidrog hans enorma vilja till att han lyckades tåa fram bollen till Martial vid avgörandet.

Res med oss till Manchester!