Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vardy avstängd mot United

Det engelska fotbollsförbundet FA har idag meddelat att Leicesters anfallare Jamie Vardy kommer att vara avstängd i matchen mot Manchester United på söndag.

Det var i hemmamatchen mot West Ham den 17 april som Vardy blev utvisad till följd av två varningar. Normalt ger det en matchs avstängning, vilken Vardy avtjänade i helgens match mot Swansea. Vardy anklagades emellertid av FA för olämpligt uppträdande efter utvisningen. Vardy accepterade anklagan men begärde personligt möte i hopp om att slippa ytterligare avstängning. Efter det personliga mötet kom FA:s regelkommission fram till att Vardy skulle bli avstängd ytterligare en match, vilket blir matchen mot United på söndag.

Vardy får också 10 000 pund i böter och varnad för sitt framtida beteende.

Klubben Leicester får också 20 000 pund i böter för lagets agerande mot domaren i samma match. Leicester accepterade FA:s anklagan och bötesbeloppet är standard för förseelsen.

Efter Tottenhams poängförlust igår har Leicester på söndag chansen att avgöra ligan. Då krävs en seger mot Manchester United på Old Trafford, en uppgift som givetvis blir svårare utan Vardy.

Res med oss till Manchester!