Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini förväntas bli avstängd

Marouane Fellaini förväntas imorgon anklagas av FA för våldsamt uppträdande, det rapporterar Mark Ogden på Independent. Det var i gårdagens match mot Leicester som Fellaini mycket fult armbågade Robert Huth. Domaren missade incidenten men den fångades på video varför Fellaini riskerar avstängning.

Om Fellaini anklagas är det i praktiken givet att han blir avstängd i tre matcher. För att en spelare ska anklagas krävs nämligen att en panel bestående av tre före detta elitdomare oberoende av varandra ska granska situationen och bedöma att det var värt ett rött kort. Anklagade spelare har förvisso rätt att bestrida anklagan men att FA:s disciplinära kommitté ska komma till ett annat beslut än domarpanelen är i stort sett uteslutet. Anklagade spelare har också en möjlighet att ett straff på tre matchers avstängning är överdrivet men det känns inte tillämpligt här.

Ifall Fellaini blir avstängd så missar ha Uniteds tre återstående ligamatcher, men belgaren skulle vara tillgänglig för spel i FA-cupfinalen.

Embed from Getty Images

Fellainis agerande föregicks av att Robert Huth drog honom i håret och Huth förväntas också anklagas av FA. För Huth betyder det i så fall att han missar de två avslutande matcherna den här säsongen samt premiären nästa säsong.

Tidigare den här säsongen, efter en incident i hemmamatchen mot West Ham, blev Bastian Schweinsteiger avstängd i tre matcher. Senaste spelare att bli avstängd i efterhand är Tottenhams Dele Alli, som fick tre matchers avstängning efter en incident i matchen mot West Brom för en vecka sedan. Alli kommer därmed inte att spela något mer den här säsongen.

Res med oss till Manchester!