Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini anklagad för våldsamt uppträdande

Det engelska fotbollsförbundet FA har idag, som väntat, anklagat Marouane Fellaini och Robert Huth för våldsamt uppträdande i matchen mellan Manchester United och Leicester City i söndags. Därmed kommer de två spelarna med största sannolikhet att bli avstängda i tre matcher.

För Fellaini betyder det att han, mest troligt, är avstängd i Uniteds tre avslutande ligamatcher. Han kommer emellertid att vara tillgänglig för spel i FA-cupfinalen.

Situationer som missas av domaren kan rendera i avstängning i efterhand. För att så ska ske krävs att en panel bestående av tre före detta elitdomare ska granska situationen och oberoende av varandra vara överens om att agerandet borde ha renderat i rött kort.

De båda spelarna ska svara på anklagan senast 19.00 imorgon kväll. Spelarna har tre alternativ: de kan acceptera anklagan, de kan förneka anklagan och de kan acceptera anklagan men hävda att en avstängning på tre matcher är överdriven. Något annat än att Fellaini och Huth accepterar anklagan skulle förvåna.

Res med oss till Manchester!