Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Nu måste vi vinna tre i rad

Manchester United har bortamatch mot Norwich City i Premier League på lördag. Redan på torsdagen höll Louis van Gaal presskonferens inför matchen. Van Gaal säger att United måste avsluta ligaspelet med tre raka segrar men att det blir svårt då United är svaga på bortaplan. Han passar återigen på att beklaga sig över skadorna tidigare under säsongen.

 • Skadeläget: Marouane Fellaini är avstängd men i övrigt verkar det vara samma förutsättningar som inför matchen mot Leicester i söndags. I sin intervju i MUTV säger Van Gaal att han har alternativ men att att måste bedöma statusen på truppen och att det är möjligt att han roterar.
 • Vi måste också överse spelarnas trötthet för det har varit massor av matcher, så kanske måste jag också rotera. Men nu är Fellaini avstängd så jag måste ändra min startelva. Varje vecka har du något som du inte gillar, men jag tror att vi kan hantera det.
 • Om Manchester city:Situationen har inte förändrats av att Manchester city förlorade igår. Det är samma situation.
 • Om Fellaini:Vi har inte överklagat för jag sa redan att reaktionen från Fellaini är mänsklig. När FA ger Huth en avstängning på tre matcher erkänner de att det var straff. Jag sa det efter matchen. För oss är det en stor besvikelse att domaren inte såg faktan. Jag tror fortfarande att Fellainis reaktion är mänsklig, men han måste kontrollera sig bättre. Men när du drar någon i håret kommer den här situationen existera.
 • Om förväntningarna:Jag har förklarat det. Varför måste jag förklara det igen?
 • Om förlusten mot Norwich:När du ser vad vi har gjort mot topp fem och vad vi har gjort mot bottenlagen är det inget bra snitt. Det är en stor skada. Men månaden av december har sina egna förklaringar. Man måste hantera det. Men när det är så många skador på samma position kan du inte lösa alla problem
 • Var borde laget vara?Du kan inte säga det, för vi hade de skadorna. Jag pratar alltid om fakta, inte hypotetiska händelser. Jag kan bara säga att vi i slutet på november hade vi förstaplatsen och sedan en stor nedgång. Detta är fakta. Men du kan inte säga att om vi inte hade skadorna hade vi varit etta. Jag har stor respekt för mästaren Leicester. De förtjänar mästerskapet enligt mig.
 • Här är Van Gaal återigen inte helt sanningsenlig. United toppade förvisso ligan efter segern mot Watford den 21 november men det varade bara i några timmar. Bara efter en enda avslutad omgång – vilket är det enda rimliga att räkna – har United toppat ligan, det var efter segern mot Sunderland den 27 september.
 • Om skadorna:Jag vill inte försvara mig själv.” Så sluta då ta upp skadorna på varenda presskonferens.
 • Om ledighet:När jag kan ger jag alltid [spelarna] en dag ledigt. Förra veckan gav jag dem tre dagar ledigt men jag kan inte alltid göra det. Vi måste förbereda oss.
 • Om bortaformen:Det beror på laget, på hur du återhämtar dig, även i huvudet. Vi har gjort det flera gånger efter en stor förlust. Det är därför jag sa på galan att jag är stolt över spelarna. Men nu måste vi vinna tre matcher i rad. Och borta. Vi har inte vunnit så mycket borta. Vi är näst bäst hemma men jag tror att vi är tia på bortaplan. Vill vi vara mästare måste vi förbättra bortaspelet.
 • Om att möta Norwich:Det är alltid svårt mot ett lag som slåss för stanna kvar i Premier League. Det är allt svårt att slåss mot. Men det är ingen ursäkt, vi måste hantera det. De vann på Old Trafford, så vi måste ta revansch. Det blir svårt men vi måste vinna.

Tolkat via livestream.