Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss spelarbetyg 2015/16: Målvakter och manager

För sjunde året i rad har det blivit dags för Muss redaktion att betygsätta Manchester Uniteds spelares insatser under den gångna säsongen. I denna den första delen tittar vi på våra målvakter och vår manager.

Vi redovisar totalt tre olika betyg på varje spelare. Dels betyget från den som kommenterar den aktuella spelaren (det är den stora, fina, siffran), dels redaktionens medelbetyg (det hittar ni efter texten ”Redaktionen:”) och dels det medelbetyg spelaren fått i de matchvisa spelarbetyg vi har skrivit under säsongen (vilket hittas efter texten ”Matchbetyg:”). Gränsen för att betygsättas sattes godtyckligt till 897 spelade minuter under säsongen.

Tidigare säsongers spelarbetyg hittas genom att följa den här länken.

Information

I juryn: Viktor Andersson (VA), Johannes Johansson (JJ), Mikael Krekula (MK), Anton Söderpalm (AS) och Mikael Österdahl (MÖ).

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 9

Vi har numera vant oss vid att De Gea är helt fantastisk och höjer knappt på ögonbrynen när han återigen räddar laget i match efter match. De Gea har två, tre tavlor den här säsongen men utöver det är det svårt att ge någon slags kritik till spanjoren som för tredje året i följd blev utsedd av fansen till årets spelare i klubben, helt korrekt givetvis då ingen spelare egentligen var riktigt nära att hota De Gea om den titeln. Det viktigaste som hände förra sommaren var att De Gea förlängde sitt kontrakt och att United fick behålla världens bästa målvakt. Må han spela i United resten av sin karriär! [MK]

Redaktionen: 9 Matchbetyg: 6,9

Sergio Romero: 5

Vem minns inte säsongsinledningen med argentinaren i mål? David De Gea petades på grund av Real Madrid-ryktena, Victor Valdés blev utfryst och där stod vi med den minst sagt svajige gratisvärvningen mellan stolparna. Minns Viasat-studions beskrivning av honom som volleybollspelare, och visst påminner han om en sådan med sin målvaktsstil. Direkt dålig med fötterna och allmänt instabil, men självförtroendet och reflexräddningarna är det inget fel på. Med Romero på planen händer alltid något spektakulärt. [JJ]

Redaktionen: 5,2 Matchbetyg: 6

Statistik målvakter

SpelareMatcherNollorSnitt
David de Gea49190,97
Sergio Romero1060,58

Snitt är antal insläppta mål per 90 spelade minuter.

Louis van Gaal: 4

Majoriteten av Uniteds supporterskara drog en lättnande suck när beskedet om det brutna kontraktsavtalet offentliggjordes för några veckor sedan. Van Gaal har retat gallfeber på allt och alla med sina uttalanden, laguttagningar och envisa fotbollsfilosofi. När Uniteds fotboll ansågs både tråkig och icke vinstgivande rann droppen över hos de flesta fans. Hans olika experiment har allt som oftast misslyckats och han har under säsongen levt på att ynglingarna från akademin lyckats fasas in. Fick ändå avsluta på topp med en trofé, men det var sedan länge skrivet i sten att holländaren skulle få lämna med tanke på de nyss nämnda aspekterna. [JJ]

Redaktionen: 4,3 Matchbetyg: n/a

Lagstatistik

Matcher:59
V-O-F:31-14-14
Målskillnad:87-54
Vinstprocent:53 %
Premier League:Femma
FA-cupen:Vinnare
Ligacupen:Omgång 4
Champions League:Gruppspel
Europa League:Åttondelsfinal

Betyg på försvararna kommer om några dagar.