Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Zlatan Ibrahimovic klar för Manchester United

Så kom till sist också den officiella bekräftelsen från Manchester United: Zlatan Ibrahimovic är klar för United. It’s Zlatan Time.

På den officiella hemsidan bekräftar United att Zlatan har skrivit på. Klubben anger dock ingenting om kontraktslängden men enligt Simon Stone på BBC handlar det om ett ettårskontrakt med en option på ytterligare ett år. Både BBC och Guardian skriver dock att det rör sig om ett ettårskontrakt, utan att nämna något om ett optionsår. När eller om klarhet ges i frågan återkommer vi förstås.

Zlatan Ibrahimovic:

Jag är absolut jätteglad att gå till Manchester United och ser fram emot att spela i Premier League. Det behöver inte ens sägas att jag inte kan vänta på att få jobba med José Mourinho igen. Han är en fantastisk manager och jag är redo för den här nya och spännande utmaningen. Jag har verkligen njutit av min karriär hittills och har en del fantastiska minnen. Jag är nu redo att skapa fler speciella minnen i England.

José Mourinho:

Zlatan behöver ingen introduktion. Statistiken talar för sig själv. Ibra är en av de bästa anfallarna i världen och en spelare som alltid ger 100 procent. Jam har vunnit de viktigaste ligatitlarna i världsfotbollen, nu har han möjligheten att spela i den bästa ligan i världen och jag vet att han kommer att greppa den här möjligheten och kommer att jobba hårt för att hjälpa laget vinna titlar. Jag är säker på att hans talang kommer att glädja fans på Old Trafford nästa säsong och att hans erfarenhet kommer att vara ovärderlig för att hjälpa de unga spelarna i truppen med deras utveckling.