Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Säsongsstart om elva dagar, träningsmatch mot Wigan adderad

Ivrig att få se José Mourinhos Manchester United i aktion? Goda nyheter, den första träningsmatchen kommer att spelas redan lördagen den 16 juli. United åker till Wigan för match mot Wigan Athletic och avspark är 14.30 svensk tid.

Matchen visas på MUTV i England. Om någon svensk kanal sänder återstår att se. Zlatan Ibrahimovic är sannolikt inte aktuell för spel i den matchen, annars hade det nog varit givet att någon kanal hade slagit till.

Den första matchen mot Wigan är väldigt viktig och då jag kommer att ha några spelare som jag inte känner speciellt bra som jag tar till a-laget,” säger José Mourinho. “Jag känner dem inte bra men jag litar bara på [akademichef] Nicky Butt och [utvecklingsansvarig] John Murtough och ungdomsstrukturens bedömningar.

Givetvis kommer jag att jobba nära med dem och jag kommer att behöva lita på dig när de säger att vi har några spelare som, om ett par år, kan vara a-lagsspelare. Det är viktigt att känna dem och ge dem möjligheten att arbeta.

Mourinho väljer onekligen en annan väg än Louis van Gaal, som ville ha så få träningsmatcher som möjligt. När Mourinho tog över var det tal om extra träningsmatcher och nu har vi fått en match i Göteborg mot Galatasaray och så matchen mot Wigan.

Efter matchen mot Wigan åker United till Kina för matcher mot Borussia Dortmund och Manchester city. Därefter flyger United till Göteborg för matchen mot Galatasaray. Därefter väntar Everton i Wayne Rooneys testimonial innan säsongen börjar med Community Shield mot Leicester.

Res med oss till Manchester!