Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho och Mkhitaryan om matchen mot Wigan

Jag skulle säga att det var en bra match,” kommenterade Henrikh Mkhitaryan efter Manchester Uniteds seger mot Wigan. “Första halvlek var lite svår, vi kunde inte göra mål. Men vi gjorde en bra match och tack till mina lagkamrater för idag,” fortsätter armeniern som borde ha gjort ett mål men ändå var lagets bästa spelare.

Jag försökte känna mig bekväm [i Unitedtröjan], dag för dag tror jag att det blir bättre.

Mkhitaryan spelade centralt mot Wigan men kan också spela på kanten.

Det spelar ingen roll var, det viktigaste är att spela så att laget vinner, det är det viktigaste för mig.

Nu siktar Mkhitaryan på att bättre lära känna sina lagkamrater.

José Mourinho var nöjd efter matchen: “Ja, väldigt glad. Resultatet är inte det viktigaste men är alltid viktigt. Jag är glad med saker som vi försökte på träning, några principer för hur vi spelar defensivt, offensivt.

Han ger långa svar på frågor, den portugisiska managern och han gläds åt att spelarna nu “börjar tänka fotboll som jag tänker och det gläder mig“. Han gillade att få träna mot en motståndare.

  • Om supportrarna: “Jag har aldrig sett något som det här. Så många supportrar, lagets permanenta supportrar, manifestationen av glädje för några få saker som de kunde se i laget, det är verkligen fantastiskt. Om det är så här i en träningsmatch, jag ska göra mitt yttersta och jag är säker på att de ger laget ett fantastiskt stöd.
  • Om Mkhitaryan: “Mkhitaryan är en toppklasspelare och för närvarande i den bästa åldern för en fotbollsspelare. Han är magnifik i sitt sätt att tänka fotboll, han tänker snabbt och det är så vackert hur han spelar bollen. Han kan spela på olika positioner bakom anfallaren.
  • Om Bailly: “Fansen visade hur mycket de gillade hans insats när jag bytte ut honom. Givetvis är han en väldigt ung pojke från en helt annorlunda omgivning. Jag kommer att ge honom allt för att försöka göra honom bättre och bättre. Han visade potentialen vi såg när vi bestämde oss för att köpa honom.
  • Om Tuanzebe: “Du kan spela 90 minuter eller en minut och ibland är en minut tillräckligt. Med Axel var tio minuter tillräckligt! Potentialen finns där, du kan omedelbart se det. Du känner honom bättre än jag förstås, då du har känt honom några år och jag har känt honom i några veckor men om någon ser honom för första gången är de tio minuterna tillräckligt för att se hans potential.
  • Om Andreas Pereira: “Andreas har massor av talang, han har otrolig vision och en otrolig teknik.

Eric Bailly hade en bra känsla efter matchen.

Men de nya – Mourinho, Bailly, Mkhitaryan – får ursäkta. Roligast idag var ändå att se Luke Shaw tillbaka i spel!

Res med oss till Manchester!