Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens med Shaw och Mourinho: Skräddarsydda kostymer

José Mourinho och Luke Shaw har idag pratat på en presskonferens i Kina. Avslutningsvis också lite från den senaste träningen.

José Mourinho:

Om Sam Allardyce, som av allt att döma blir ny engelsk förbundskapten: “Det är ert land. Jag tycker att ni är ett komplicerat land för personen som får jobbet. Jag tycker att han är rätt man för det, han är ett bra val men han behöver stöd. Ni kan göra det bättre, fotbollsvärlden kan göra det bättre. Sam har aldrig haft en stor chans på den högsta nivån. Nu har han den stora [chansen]. Jag önskar honom lycka till, som vän och som Unitedmanager. Jag ska förbereda spelarna för honom och försöka hålla de engelska spelarna i bra skick och jag hoppas att han gör likadant. Det är dags för er, 1966 var länge sen.

Om värmen och luftfuktigheten:Ja, [jag har upplevt det] många gånger. Jag har kommit till Asien med alla mina klubbar. Jag vet vad det är, det är svårt för mig och jag är vid sidan. Föreställ er hur det är för spelarna. Det är tufft för spelarna och intensiteten brukar bli låg. Planen brukar också vara torr. Mina pojkar har tränat i tio dagar, Borussia har redan spelat fem matcher och borde vara längre fram i förberedelserna. Vi kommer att stöta på svåra förhållanden under säsongen. Vi ska göra vårt bästa för fansen, det är för dem vi är här. Vi måste anstränga oss för att ge fansen en bra match.

Om Pogba:Jag bekräftar inte och jag förnekar inte. Jag kan inte säga något. Det är inte rätt att prata om spelare i andra klubbar och han är en Juventusspelare, han är inte en Man United-spelare. Styrelsen har gjort det fantastiskt för att genomföra 75 procent av mina önskemål. Jag har frågat om fyra profiler och med Ibrahimovic, Mkhitaryan och Bailly har vi 75 procent på plats. Nu har vi tid på oss att lösa de sista 25 procenten och vi har spelare som passar profilen och jag är övertygad om att Woodward ger mig den spelaren.

Om Zlatans frånvaro: “Det bästa är skräddarsydda kostymer, det är bättre än att köpa en storlek på måfå. Jag gör samma för spelarna, det finns inte två spelare som är lika. Mitt beslut med Zlatan är en konsekvens av många timmars studier, trots att han lämnade EM tidigare än de engelska spelarna. Personligheten och förmågan att anpassa sig är annorlunda. På träningen försöker vi göra skräddarsydda kostymer. Jag bygger laget, det är viktigare med spelare på andra positioner än anfallaren. Jag behöver förändra lagets profil och anfallaren är det enkla för att färdigställa pusslet.

Om Dortmund: “Vi analyserar inte motståndaren i den här tiden på säsongen. Vi oroar oss inte över resultatet och motståndarens styrkor. Vi fokuserar på oss själva och glömmer motståndaren.

Luke Shaw:

Om att vara tillbaka:Det är den bästa känslan någonsin. Jag sa när jag gjorde min första match mot Wigan att jag var så emotionell och publikens reaktion betydde mycket.

Någon rädsla att karriären var över?Ingen rädsla men det första jag tänkte var: ‘kommer jag spela fotboll igen, hur länge blir jag borta’. Men när jag gick igenom det visste jag att jag skulle komma tillbaka. Nu tittar jag bara framåt och benet känns fantastiskt.

Om Mourinho och Uniteds målsättning: “Jag ser fram emot att jobba med [Mourinho]. Vi har pratat ett par gånger. Vi kommer att utmana om alla titlar. Vi känner oss starka som en grupp. Vi har ett bra lag.

Om Mourinho och Allardyce:När jag var ung höll jag på [Chelsea]. Men det är inget speciellt att det blir Mourinho i United. Jag har inte funderat på vad som händer med landslaget och vem som blir förbundskapten.

Spelar ni för framtiden?Jag vet inte. Du spelar alltid för din framtid, det är alltid spelare som kommer in. Vi är i Man United, du måste bli van med det. Alla ser normala ut, ingen ser ut att vara på väg att lämna men vi pratar inte om det, det håller man för sig själv.

Lite från träningen…

Och i de engelska tidningarna, till exempel i Independent, berättas det att José Mourinho gav upp sitt säte i business class på flyget till Kina. Detta för att säkerställa att alla spelare fick sitta i business klass och därmed få en chans att sova bättre.


Tolkat via livestream.