Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Langley lämnar United; Moyes klar för Sunderland

Derek Langley, rekryteringsansvarig i Manchester United,  lämnar klubben efter 16 år. Detta meddelas på klubbens hemsida. På hemsidan tackar United för Langleys arbete under sin tid i klubben. Det utmålas som att Langley lämnar frivilligt men det mesta tyder på att han har fått sparken.

Jag har verkligen gillat min tid i Manchester United,” säger Langley i ett uttalande. “Jag känner nu att det är tid att gå vidare. Jag har haft 16 underbara år och arbetat med fantastiska människor som Sir Alex Ferguson, Geoff Watson, Tony Whelan och Les Kershaw, för att nämna några. Den här klubben är känd för att ge unga en chans och det har varit så givande att se så många unga spelare gå vidare och göra sin a-lagsdebut.

David Moyes fick sparken av United för ett par år sedan. Nu är han tillbaka i Premier League. Moyes tar över som manager för Sunderland. Skotten efterträder Sam Allardyce, som lämnar Sunderland för att jobba som engelsk förbundskapten.

Steve Bruce, en av Manchester Uniteds bästa mittbackar någonsin, förde i våras upp Hull City till Premier League. Bruce kommer emellertid inte att leda Hull den kommande säsongen. Beslutet sägs vara en överenskommelse mellan Bruce och klubben och Bruce har tidigare sagt att han var osäker på om han skulle stanna.

Den förre Unitedspelaren Mike Phelan, kanske mer känd som assisterande manager till Sir Alex Ferguson, tar över som tillfällig manager i Hull.

Brian McClair lämnade United för ett år sedan för en roll hos skotska fotbollsförbundet. Det blev bara ett drygt år på jobbet i Skottland, McClair har lämnat jobbet, det rapporterar BBC. Anledningen ska vara att han inte kände att han passade för jobbet.

De semestrande EM-spelarna Anthony Martial, Zlatan Ibrahimovic, Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian, Marouane Fellaini och Bastian Schweinsteiger rapporterar för försäsongsträning imorgon. [Manutd.com]

Uniteds nya hemmatröjor lanserades tidigare idag. Även David de Gea får en ny tröja.

Res med oss till Manchester!