Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Varela lånas ut till Frankfurt

Uniteds försvarstalang Guillermo Varela lånas ut till tyska Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt. Lånet sträcker sig över hela säsongen.

Varela kom till United för drygt tre år sedan efter ett lyckat provspel. Den 23-årige försvararen imponerade i U20-VM för Uruguay och det var just i kvalet till turneringen som United fick upp ögonen för försvararen.

På deadline-day 2014 lånades Varela sedan överraskande ut till Real Madrid Castilla, där han förvisso var helt ordinarie men aldrig satte några större avtryck. Varela återvände sedan till United och U21-laget och det kom därför som en stor överraskning när han i december 2015 fick debutera i Uniteds a-lag i 0-0 matchen mot West Ham på Old Trafford (där undertecknad för övrigt var på plats).

Det blev till slut elva matcher för Varela under säsongen 15/16 som dock hade svårt att få speltid i slutet av säsongen. Varela avgjorde istället U21-ligan med sitt matchavgörande mål borta mot Tottenham.

Vi önskar Varela lycka till!


Läs mer här.