Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Galatasaray

Vi var många som var där, närmare bestämt 47 141 stycken, den där varma augustikvällen 2012 då Manchester United mötte Barcelona på Ullevi i Göteborg. Nu är det dags igen. Denna gång möter United den turkiska storklubben Galatasaray och förhoppningsvis skiner solen än starkare på Poseidon nu än vad den gjorde för fyra år sedan då det slutade med förlust.

Manchester United och Galatasaray har tidigare mötts sex gånger. Senaste mötet var säsongen 2012/2013 då Manchester United gästade på Türk Telekom Arena ett besök som resulterade i en vinst med 0-1. Även i övriga fem möten finns det positiv statistik att hämta. United har, utöver vinsten på Türk Telekom Arena vunnit ytterligare två gånger och kryssat tre gånger. Galatasaray har således aldrig vunnit mot United, en trend som vi hoppas står sig.

Manchester United

Asienturnén, som nu är lagd till handlingarna efter en inställd derbymatch mot Manchester City, gav många spelare speltid och Mourhino fick chansen att prova flera olika kombinationer. Vad vi nu kan räkna med är att en hel del förändringar kommer att komma till Uniteds match på Ullevi. Efter att laget återvänt hem till Manchester finns nu en rad välrenommerade spelare tillgängliga och det börjar bli dags för dem att skjuta in sig på respektive position.

Om vi känner vår Mourhino rätt så kommer uppställningen på plan vara en 4-2-3-1 och vem som kommer att vara den där knivskarpa spetsen på toppen vet vi nog alla. Igår kom uppgifter om att Zlatan kommer att finnas med från start. Ett glädjande besked som kommer att få den saltstänkta göteborgsluften att koka. De tre som backar Zlatan kommer förmodligen att vara lite mer välkända ansikten från försäsongen. Mkhitaryan och Mata har visat ett fint samspel som gett resultat i tidigare matcher och till vänster om dem tror jag att vi får se Martial. Rooney kommer att finnas med i truppen till Göteborg men jag tror inte att vi ser honom från start.

Embed from Getty Images

Ytterligare ett steg ner i banan kan tänkas att vi kommer att få se Schneiderlin, som i dagsläget allt mer ser ut att bli kommande säsongs ordinarie på sin position. Svaret på vem som mer kommer utgöra denna duo när säsongen väl drar igång håller jag för mig själv men på lördag känns det inte omöjligt att rutinerade Carrick finns med i rollen som kapten.

Backlinjen tror jag kommer att ledas av Smalling med bland annat nyförvärvet Eric Bailly och Phil Jones på sina respektive sidor. Mellan stolparna tror jag nu äntligen att det är dags för väldens mest älskvärda spanjor att göra försäsongsentré. David De Gea kommer att finnas med oss från start och han kommer att få göra 90 minuter utan risk för att någon blir besviken.

Galatasaray

Galatasaray kommer från en försäsong med fyra matcher i bagaget med två vinster och två kryss som resultat. Motståndet har utgjort av tre schweiziska och ett danskt lag men nu väntar två möten med lite högre rankat motstånd. Efter mötet på Ullevi går planet hem igen för en match mot Atletico Madrid.

Väl värt att notera från Galatasarays försäsong är att mittfältaren Bruma gjort fyra mål på fyra matcher och han tvekar inte om han får chansen igen. Han är en bollskicklig spelare som har förmågan att hitta position och omarkerad stöta in bollen. Uniteds försvar kan få det svettigt när denna portugis väl sätter fart.

Embed from Getty Images

I Galatasarays trupp finns även den välkände Wesley Sneijder som nu, efter ett fritt fall som tog vid efter supersäsongen 2010 verkar ha återhämtat sig något. Att det däremot finns anledning till oror för oss Unitedsupportrar ser jag inte. Förra säsongen gjorde Sneijder fem mål totalt men han har likväl ett starkt stöd från klubben och skrev i oktober på ett treårskontrakt.

En som också kritat på ett kontrakt är nyförvärvet Serdan Aziz från Bursaspor. För 4 500 000 euro fick Galatasaray vad som anses vara en av Turkiets i särklass bästa mittbackar. Tyvärr fick vi inte se något av honom under sommarens EM då han ådragit sig en skada och han fanns heller inte med i Galatasarays senaste möte mot danska AGF. Men nu ser han ut att åtminstone finnas med i truppen inför lördagen och kanske vi får se denna så omtalade Aziz i spel.

Övrigt

Matchen i matchen kommer att vara den mellan de båda lagens fans. Båda klubbarna sägs ha de mest högljudda fansen i sina respektive ligor och det finns därmed potential för en kväll som får hela Göteborg att skaka i sina grundvalar.

För att ge en fingervisning av vad som kan komma att vänta så lyckades Galatasarays supportrar, under invigning av sin nya arena 2011, krossa rekordet vad gäller högsta uppnådda decibel på en sportarena, i världen. Det är en supportergrupp som är välkända både på hemmaplan och i resten av Europa för sin hängivenhet, rentav fanatism, kring sin klubb. Men vi vet ju också alla att den klubb med flest och bäst fans kommer från den röda delen av Manchester och vi ger oss inte utan en fight!

Matchinformation

Manchester United
Galatasaray
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 30 juli 2016, 19.30
Plats: Ullevi, Göteborg
Domare:
Teve: Kanal 5, Dplay

Manchester United

Målvaktare: De Gea, Romero, Johnstone
Försvarare: Bailly, Jones, Rojo, Smalling, Blind, Shaw, Fosu-Mensah, Valencia, McNair, Darmian, Tuanzebe, Borthwick-Jackson
Mittfältare: Memphis, Mata, Lingard, Januzaj, Carrick, Young, Herrera, Mkhitaryan, Fellaini, Schneiderlin, Schweinsteiger, Pereira
Anfallare: Ibrahimovic, Rooney, Martial, Rashford, Keane
Frånvaro:

Galatasaray

Målvakter: Fernando Muslera, Cenk Gönen, Eray İşcan
Försvarare: Serdar Aziz, Martin Linnes, Blerim Dzemaili, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Salih Dursun, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu
Mittfältare: Hamit Altıntop, Ryan Donk, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Emrah Başsan, Bruma, Gökay Güney, Birhan Vatansever
Anfallare: Sinan Gümüş, Berk İsmail Ünsal
Frånvaro:
Res med oss till Manchester!