Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Galatasaray 5-2

Premier leaguesäsongen närmar sig med stormsteg. Igår i Göteborg var det dags för spelarna att slipa på formen och hitta sina ordinarie positioner. För José Mourinho var matchen mot Galatasaray ett tillfälle att ge flera spelare ordentligt med speltid och ta igen den förlorade träningsveckan i Kina.

Vad vi under 90 minuter fick se var en Zlatandebut, en storspelande Valencia men också fortsatta oroligheter i en förvirrad backlinje. En skakig inledning till trotts lyckades United vända underläget och gå segrande ur striden. Segern innebar att Manchester United håller Galatasaray i schack och fortfarande är obesegrade i möten lagen emellan.

Zlatan gjorde succé direkt

När startelvan offentliggjordes ungefär en timme innan match besannades det vi alla hoppats på. Zlatan fanns med från start, och vilken start sen. Han gjorde ett snabbt och distinkt avtryck på kvällens tillställning när han i tredje minuten nätade efter assist av Valencia. Målet föregicks av en magisk cykelspark där bollen, via stuts i marken, gick in i mål. Succén var ett faktum, det var Zlatan time!

Embed from Getty Images

Valencia, bäst på plan

Valencia assisterade inte bara Zlatan utan även Rooney vid Uniteds andra mål och Fellaini när matchens siffror slog över till 4 – 2. Ecuadorianen fick förtroendet redan från start ute på högerkanten och han visade direkt att han inte släpper sin högerkant i första taget. Han var löpvillig, stark i närkamperna och uppmärksam på både med- och motspelare.

När han spelade fram Zlatan till hans första mål i gjorde han det kliniskt efter ett uppspel från den egna backlinjen. Han lade med lätthet in bollen i straffområdet efter att Galatasarays Bruma kommit på efterkälken. Bollen gick över Rooneys huvud, och resten av historien vet ni redan.

Valencias andra assist blev resultatet av ett snabbt väggspel mellan honom och Rashford som återigen blev till ett problem för Bruma. Bruma tappade den täta markering som för dagen var nödvändig för att få stopp på Valencia som serverade Rooney med en precis crossboll. Passningen resulterade i kaptenens första, men inte sista, mål för kvällen.

Efter ytterligare mål av Rooney som gjordes på straff satte Valencia spiken i kistan när han måttade in en hög boll som träffade Fellainis berömda kaluffs. Bollen styrdes in i bortre hörnet.

Embed from Getty Images

En ihålig backlinje

Trots att United återigen står som segrare i ett möte mot Galatasaray fanns det vissa orosmoment gällande den stundtals förvirrade backlinjen. Luke Shaw hade problem att komma in i matchen. Även Bailly gjorde en blek första halvlek.

Spelarna kom emellertid ut till andra halvlek med något större självförtroende jobbade sig in i spelet fram tills dem, tillsammans med resterande spelare från startelvan, byttes ut.

Oroligheterna i backlinjen är fortfarande en hård nöt att knäcka för Mourinho. Man kan tänkas att han hoppas på ett snabbt tillfrisknande för Smalling som kommer att vara den general som backlinjen behöver. Att både Bailly och Shaw visade osäkerhet är snarare ett resultat av förhållandevis få spelade matchminuter. Förhoppningsvis kommer stabiliteten att infinna sig ganska snart efter säsongsstarten och då skänka trygghet både framåt och bakåt.

Embed from Getty Images

Res med oss till Manchester!