Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Färre tevematcher den här säsongen

Mycket dåliga nyheter (som åtminstone jag har missat): Det blir en markant försämring gällande antalet tevesända Premier League-matcher den här säsongen.

Den här säsongen ger Premier League oss möjlighet att visa exakt samma matcher live som visas i Storbritannien, samt en livematch på lördagar kl 16:00. Vi har också möjlighet att livesända samtliga matcher i sista omgången av Premier League,” skriver Viasat på sin hemsida.

Matcher som inte visas i direktsändning kommer att visas i efterhand, men det är ju föga tröst.

Som jag tolkar det hela innebär det att vi kommer att missa ett antal Unitedmatcher den här säsongen.

Bortamatchen mot Swansea och hemmamatchen mot West Ham har inte valts ut av de engelska tevebolagen och kommer, som jag tolkar det hela, därmed heller inte att visas på teve i Sverige. Hemmamatchen mot Burnley konkurrerar med matchen mellan Tottenham och Leicester om att sändas.

Det förefaller vara så att den här begränsningen enbart gäller i Europa. Som jag förstår det hela kommer alla Premier League-matcher att sändas i direktsändning i USA, antingen på teve eller digitalt. Således betyder det att det torde vara möjligt att hitta matcherna på alternativa sätt.

Sammanfattningsvis: Högre priser, sämre bevakning. Riktigt jävla illa.