Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford i U21-landslaget; Gomes målskytt för U17

Marcus Rashford får nöja sig med spel i U21-landslaget under det stundande landslagsuppehållet. Som vi alla vet var Rashford med i Englands EM-trupp i somras men han fick ingen plats i Sam Allardyces första landslagstrupp. A-landslagstruppen presenteras på söndag men vi vet att Rashford inte är med då han är med i den U21-trupp som Gareth Southgate presenterade idag.

Den unga anfallaren är ensam Unitedspelare i truppen. Det som väntar är EM-kval mot Norge. Att spelare flyttas ner till U21 efter spel i a-landslaget är inte helt ovanligt. För Rashford blir det första gången han är med i U21-landslaget.

Förra säsongen var hans väg remarkabel och vi är väldigt medvetna i hur vi planerar att utveckla våra unga spelare,” säger Southgate.

Om det är mindre troligt att han startar med seniorerna för tillfället – och Sam [Allardyce] är ganska angelägen att folk spelar regelbundet – tycker vi att det är en bra möjlighet för hans internationella utveckling att vara med U21. […] Marcus har en bra mentalitet, så jag vet att han kommer att svara på rätt sätt och vi ser fram emot att arbeta med honom.

Greg Clarke ny ordförande för FA

Greg Clarke har utsetts till ny ordförande för det engelska fotbollsförbundet FA. Han efterträder Greg Dyke, som satt på posten i sex år. Clarke har tidigare varit ordförande för Football League.

Läs mer på Guardian.

Kvartett i U20-landslag

Den engelska trion Dean Henderson, Cameron Borthwick-Jackson och Axel Tuanzebe samt kanadensaren Josh Doughty har tagits ut till sina respektive U20-landslag, det meddelas på engelska fotbollsförbundet och kanadensiska fotbollsförbundets hemsidor.

Doughty har varit med i Kanadas U20-landslag förut. Kanada reser till Costa Rica för träningsläger och två träningsmatcher mot värdnationen. Detta är uppladdning inför Concacafmästerskapen i mars, vilket också fungerar som kval till U20-VM.

England ska spela träningsmatch mot Brasilien. England är redan klara för U20-VM, som spelas i Sydkorea i maj och juni. Unitedtrion debuterar på nivån, men alla har landslagsmeriter sedan tidigare. Målvakten Henderson var inte med på U19-nivån men spelade i U17-landslaget när han hade åldern inne. Borthwick-Jackson har ofta varit med i truppen. Tuanzebe fick sin första landslagschans i U19-landslaget i somras.

Handikappade fick besök av Unitedspelare

United gör en del samhälleligt arbete. Igår fick en grupp handikappade sällskap av a-lagsspelare från United på en träning.

Gomes kapten och målskytt

Manchester Uniteds Angel Gomes var lagkapten när Englands U17-landslag idag vann med 3-1 mot Belgien. Han gjorde dessutom ett av målen. Av en eller annan anledning skriver fotbollsförbundet inget om matchen på sin hemsida. Säsongens mål är U17-EM, där kvalet inleds senare.

20 år sedan Solskjaer debuterade

Inhoppare. Målskytt. Ole Gunnar Solskjaer satte tonen redan i sin Manchester United-debut. Solskjaers mål räddade oavgjort mot Blackburn. Totalt gjorde norrmannen 19 mål under debutsäsongen och i maj kunde han kalla sig engelsk mästare.

Res med oss till Manchester!