Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Hull City – Manchester United

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Premier League-matchen mellan Hull City och Manchester united. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Hull City 0
Manchester United 1

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 3
Tid: Lördagen den 27 augusti 2016, 18.30
Plats: Hull City Stadium, Hull
Publik: 24 560
Domare: Jon Moss
• assisterande: Halliday, Smart
• fjärde: Atkinson

Matchhändelser

23Marouane Fellaini
71Tom Huddlestone
76Wayne Rooney
77David Meyler
90+1Marcus Rashford
Assist: Rooney
0-1
90+2Marcus Rashford

Manchester United

De Gea
Valencia, Bailly, Blind, Shaw
Fellaini, Pogba
Mata, Rooney, Martial
Ibrahimovic

Mkhitaryan för Martial (60)
Rashford för Mata (71)
Smalling för Rooney (90+3)

Avbytare: Romero, Young, Herrera, Schneiderlin
Manager: José Mourinho

Hull City

Jakupovic
Elmohamandy, Livermore, Davies, Robertson
Huddlestone, Clucas, Meyler
Snodgrass, Hernández, Diomande

Maloney för Snodgrass (48)
Maguire för Hernández (83)

Avbytare: Kuciak, Bowen, Olley, Clackstone, Hinchcliffe
Manager: Mike Phelan
Mikael Österdahl | 21:09 Fellaini ryggskadad

Vi får nu besked om att Marouane Fellaini har en ryggskada som inte ska vara bra.

Mikael Österdahl | 21:05 Rashford och Zlatan

Är det Rashford och Zlatan som är framtiden för det här laget?

Mikael Österdahl | 21:04 Phelan besviken

Om Mourinho var glad så var Mike Phelan förstås besviken efter att Hull tappat poängen i det absoluta slutskedet.

Besviken. Vi gjorde vårt jobb till vår bästa förmåga. Vi gjorde dem frustrerade och bidrog emellanåt till matchen. Beröm till spelarna, de jobbade jättehårt.

Vad är skillnaden? “Det hjälper när du kan byta, för att säkra upp eller försöka vinna. Vi hade inte det djupet men har klarat oss ändå. Vi tog oss till 93:e minuten. Det är en besvikelse för spelarna, jag vet hur det känns. De jobbade hårt men fick inget för det.

Får du jobbet? “Jag har gjort det jag blev ombedd att göra. Sex poäng av nio är okej för en tillfällig manager. De som bestämmer får fatta ett beslut, förhoppningsvis fattar de rätt beslut.

Mikael Österdahl | 20:57 Mourinho: Vi gjorde allt för att vinna

José Mourinho var förstås glad när han snackade med BT Sport efter Uniteds seger.

Vi gjorde allt för att vinna. Jag vet att när vi gör mål i minut 90 och mer så pratar vi om tur. Men verkligheten är att vi förtjänar det. Vi var så dominanta. Jag trodde alltid att vi skulle hitta segermålet. Hull försvarade sig jättebra men kunde inte kontra, vi försvarade oss jättebra. Om jag var deras ordförande skulle jag omedelbart ge jobbet till Mike Phelan. Grattis till honom.

Vad säger du till Rashford?Ett stort leende. Det är tillräckligt. Han jobbade hårt. Båda gångerna laget hade problem och behövde ett mål kom han in och gjorde en stor insats. Han och Ibra kan spela tillsammans. Pojken är en anfallare. Tillsammans med Ibra ger vi andra problem till motståndarna. Vi testade allt. Jag tänkte på ett sista byte med Marouane ut men jag var lite rädd för de fasta situationerna. Marouane är en speciell kille på de fasta. Alla gav allt, det är en lagkänsla som betyder mycket. Jobbar du inte hela vägen vinner du inte. Hull kunde inte ha gjort mer men vi förtjänade det. Sättet som fansen stöttade laget förtjänar också segern.

Hur kan United vinna på det sättet?Vi börjar tänka på hu matchen kan vara innan den börjar. Vi vet hur de försvarar. Vi visste att Huddlestone skulle spela därbak. Det är den mentala biten som kan göra skillnad. Vårt mål är bara att vara mästare. Om vi slutar tvåa, trea, fyra är det för att nån annan var bättre. Är vi femma eller sexa var vi inte bra nog. Det är otroligt när jag tittar på bänken och ser hur spelarna lider med laget.

Vad är nytt?Vi byter laget. Vi byter dynamiken, hur vi tänker fotboll. Också hur vi tänker dag för dag. Jag känner Van Gaal så bra och vi är så olika. Om spelarna inte hade varit öppna för förändringen hade det varit svårt. Vi spelar en annan fotboll. När bollen kommer till en ytterback ser ni det. I många matcher är ytterbackarna de första som får bollen. Sedan händer det, går bollen till mittbacken eller framåt. Defensivt spelar vi zon, inte man-man. Jag är väldigt nöjd med lagets utveckling. Vi kan göra bättre. Jag såg på bänken och räknade lösningar. Young var på bänken, Memphis var hemma. Lösningarna är bättre. Vi köpte bra men spelarna är bättre än de visade förra säsongen. Vi kommer inte vara bra kontinuerligt, för så är lagets utveckling. Jag litar på spelarna och de litar på mig.

Inga förändringar i truppen:Jag vill behålla alla spelarna. Vill komma till Europa League med en bra trupp. Jag byter fyra spelare och kan spela med Darmian, Jones, Smalling, Rojo i backlinjen. Jag har en bra trupp. Jag är nöjd med vad jag har. Det är ett privilegium att jobba med killarna.

Mikael Österdahl | 20:46 Wow!

Så ska det göras. Ett absolut magnifikt sätt att vinna en fotbollsmatch på. Precis så som United ska vinna matcher. Precis så som United brukade vinna matcher.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl | 20:29 Rashford hjälte på tilläggstid

Det var inte enkelt. Inte alls. Hull försvarade sig starkt och Manchester United fick inte bollen i nät. Tiden började rinna ut men så i den andra tilläggsminuten satte Marcus Rashford det förlösande segermålet efter en briljant prestation av Wayne Rooney. Rättvist och också den allra bästa sortens seger!

Embed from Getty Images

(Bild från målet kommer.)

Mikael Österdahl | 18:15

Förutsättningarna är klara. United behöver vinna med minst två mål för att fortsatt vara före Chelsea i tabellen. Och det skulle ju vara ganska trevligt att vara det. Sen kan det behövas lite till för att vara före city, de spelar ju imorgon.

Ser gärna Rashford, Martial, Mkhitaryan och Pogba i målprotokollet idag.

Så 4-0 till United känns acceptabelt!

Mikael Österdahl | 18:07 Annorstädes

Att Tottenham spelade 1-1 mot Liverpool fick vi med oss tidigare idag. Nu har även fyramatcherna slutat.

  • Crystal Palace räddade oavgjort på tilläggstid hemma mot Bournemouth. Trots den sena kvitteringen sätter vi större krisstämpel på Palace. De båda lagen är i det absolut bottenträsket på en poäng efter tre matcher.
  • Även David Moyes Sunderland står på en poäng. De var nära en seger borta mot Southampton men hemmalaget kvitterade sen genom Jay Rodriguez.
  • Arsenal var världens bästa Arsenal igen. En stabil 3-1-seger borta mot Watford. Förvisso gjorde Cech några fina räddningar men bästa laget vann. Nu vinner Arsenal ligan! (Nej, det gör de inte.) Watford är med i bottenstriden på en poäng.
  • Chelsea vann enkelt hemma mot Burnley. Trots segern mot Liverpool är känslan att Burnley får det tufft. Chelsea är tillfälligt etta i ligan på nio poäng. United behöver 2-1 för att vara lika med Chelsea.
  • Ronald Koeman har fått en smakstart i Everton. Sju poäng på tre matcher och tätkänning. Idag 1-0 hemma mot Stoke. Tuffare för Mark Hughes Stoke som är ett av många lag på bara en poäng.
  • Mästarna Leicester tog säsongens första seger via 2-1 mot Swansea.
Mikael Österdahl | 17:40

Om någon undrade över Zlatans status? Jo, han är sjukt stor. Att det blir mycket Zlatan på Muss.se beror inte så mycket på att Zlatan är svensk som på att Zlatan är i fokus även i England.

Mikael Österdahl | 17:36 Oförändrat också på bänken

Nej, Darmian fick inte chansen på bänken den här gången heller. Även Lingard och Memphis är fortsatt utanför bänken.

United har samma manskap på bänken idag som i matchen mot Southampton.

Förutom Darmian, Lingard och Memphis är det Carrick, Fosu-Mensah, Rojo och Jones som inte får någon kärlek av Mourinho.

Mikael Österdahl | 17:32 Och Hulls elva

Och Hull, ja de kör med elva spelare. Tror jag. De levererar startelvan i en gif och vem orkar kolla igenom det?

Mikael Österdahl | 17:31 Oförändrat!

Oförändrat sades och oförändrat blev. José Mourinho fortsätter med Blind och Fellaini. Och sett till de båda spelarnas insatser hade allting annat varit märkligt.

Mikael Österdahl | 17:29

Startelvan dyker upp när som helst. Rykten säger att United kommer till spel med samma elva som senast, men att Darmian går in på bänken. Kaptenen är åtminstone på plats i Hull.

Mikael Österdahl | 16:11 Uniteds första mot Hull (i Premier League)

Den första Premier League-matchen mot Hull var i november 2008. Då tog det tre minuter, sedan satte Cristiano Ronaldo bollen i nät.

Hull kvitterade men United gick ifrån till 4-1 och matchen var över … trodde vi. Hull reducerade två gånger och det blev duktigt nervöst i slutet men United höll undan och vann med 4-3.

Mikael Österdahl | 15:32 Mourinho: Laget vinner utan Martial

Anthony Martial har varit fast i startelvan under säsongsinledningen. Hans prestationer har emellertid ifrågasatts. José Mourinho är dock inte bekymrad.

Förra säsongen betydde ingen Martial inga tre poäng,” sa Mourinho. “Den här säsongen har vi inte haft några mål av Martial och tre segrar. […] Jag tycker att han presterar mer än okej och jag skulle inte förvänta mig mer för tillfället.

Mourinho betonar att Martial anslöt sent efter semestern, bara Pogba kom senare. “[Martial] kommer att ha en normal säsong, vilket för en kille av hans kvalitet är en bra säsong. Jag tror att han kommer att göra det bra det här året.

Mourinho fick också frågor om Henrikh Mkhitaryans uteblivna speltid och spelar, ironiskt, ner det hela. “Om Juan Mata är på bänken säger ni till mig att jag vill sparka ut honom. Om jag inte spelar Anthony Martial är det för att han är i kris, är det Ashley Young är det för att jag inte gillar honom och om jag inte spelar Memphis Depay är det för att han är på väg ut också!

Mer på Manutd.com.

Mikael Österdahl | 15:25 I andra nyheter

I den mindre viktiga delen av Premier League noterar vi att Liverpool fick 1-1 mot Tottenham på bortaplan. Liverpool gjorde mål på straff, Tottenham gjorde ett spelmål och domaren tillämpade Diego Costa-regler på Sadio Mané.

Mikael Österdahl | 15:01 Mourinho: Bra att Rashford är i U21-landslaget

José Mourinho tycker att det är bra att Marcus Rashford har blivit uttagen till Englands U21-landslag.

Situationen med England är rolig för när du är 18 år gammal och är i U21-landslaget tycker jag inte att det är något drama,säger Mourinho till MUTV.

Jag tycker att han är fantastisk, jag tycker att han är väldigt bra. Men för att vara ärlig, för hans utveckling tycker jag att det är bättre att vara i U21 [och spela]. […]

Att vara, för tillfället, Manchester Uniteds andraanfallare – inte tredje, fjärde eller femte – bakom en av världens toppspelare, som han kan lära så mycket av, jag tycker att hans situation är väldigt bra.

Mikael Österdahl | 14:23 Toppmatch mot Mike Phelan

Det som väntar ikväll är säsongens första riktiga toppmatch i Premier League. Både United och Hull är hundraprocentiga inför dagens match.

Motståndarlaget leds av Mike (alternativt Mick) Phelan, som mest är känd för att han leker med ballonger.

Phelan är fortfarande manager på tillfällig basis men det mesta tyder på att han kommer att få jobbet permanent. Kul! Vi minns ju att Phelan jobbade tillsammans med Sir Alex Ferguson under en lång tid. Ofta var han hånad och ingen visste riktigt vad han gjorde. Men hade han inte gjort ett bra jobb så hade han ju aldrig fått vara kvar så länge.

Aningen märkligt att det är först nu som han har fått chansen som manager. Men vi önskar honom förstås lycka till. Förutom ikväll, förstås. Ikväll ska hans lag – som väl ungefär består av tre spelare – bli förnedrat!

Mikael Österdahl | 14:16 Juniorerna satte tonen

Uniteds juniorer har fått en usel start på säsongen. Idag stod de emellertid för en mycket imponerande insats då Everton bortabesegrades med 5-1. Supertalangen Angel Gomes gjorde hattrick och nyförvärvet Nishan Burkart gjorde mål i sin första match från start. DJ Buffonge också i målprotokollet för United.