Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Northampton Town – Manchester United

Embed from Getty Images
Ny match, nya möjligheter. Visst är det så? Ikväll tar vi oss an League One-laget Northampton Town och det vore väl rent utsagt pinsamt om United inte passar på att studsa tillbaks efter den miserabla veckan där det blivit förluster mot City, Feyenoord och Watford.

Manchester United

Som sagt, vi känner igen det gamla hjulspåret som José Mourinho precis kört in i. Precis som med David Moyes och Louis Van Gaal lyckas vi på nytt tappa ansiktet. Den där känslan när det känns hopplöst att hämta upp ett underläge eller där motståndarna är kraftigt mycket effektivare när det osar målchans. Slarv, slarv och åter slarv. Bolltempot har varit uselt. I uppspelsfasen blir Paul Pogba tidigt pressad och motståndarna har tvingat United att använda Marouane Fellaini som spelfördelare. Det duger helt enkelt inte.

Vi ska inte dra för stora slutsatser, även om det är ovanligt att United förlorar tre raka matcher. Mourinho har inte styrt skutan så länge trots allt. Trots det behövs en uppryckning rent attitydsmässigt och den uppryckningen hoppas vi få beskåda ikväll. Från matchen senast verkar, den då svaga, vänsterkanten vara indisponibla. Både Luke Shaw och Anthony Martial ådrog sig skador under matchen och förväntas inte finnas med mot Northampton. Dessutom är Henrikh Mkhitaryan med all förmodan borta. Att Phil Jones är skadad behöver väl knappast nämnas längre?

Hur ska då United formera sitt lag i kvällens match? En svår fråga när det handlar om cupmatcher mot “sämre” lag. Hur mycket kommer det roteras? I mål verkar David De Gea få spela nonstop och han gör det med all förmodan även ikväll. I backlinjen får förmodligen Matteo Darmian återigen chansen till höger. Centralt är frågan huruvida Eric Bailly vilas eller inte, förmodligen gör han det och då blir det Chris Smalling och Daley Blind som utgör mittlåset. Till vänster får vi fortsatt dras med Marcos Rojo. Timothy Fosu-Mensah är en spelare de flesta supportrar vill se men han verkar inte finnas i Mourinhos planer för tillfället.

Behöver Pogba få chansen att förbättra sitt självförtroende i en match av denna karaktär? Tycker nog snarare han borde få vila och repa sig mentalt. Michael Carrick behöver speltid och då behöver han en offensivare pjäs intill sig vilket blir Ander Herrera. På det offensiva mittfältet blir det nog även rotation där. Tippar att Juan Mata placeras centralt och blir flankerad av Memphis Depay och Ashley Young. Som ensam anfallare får Marcus Rashford en ny chans då Zlatan Ibrahimovic vilas.

Möjlig startelva:
De Gea
Darmian Smalling Blind Rojo
Herrera Carrick
Young Mata Memphis
Rashford

Northampton Town

Embed from Getty Images

Northampton vann League Two på ett övertygande sätt föregående säsong och har inlett piggt i League One där de i nuläget infinner sig på elfteplats. Precis som United spelade Northampton sin senaste ligamatch i lördags och, precis som United, förlorade de med 3-1 på bortaplan mot Chesterfield. Det var faktiskt första förlusten för nykomlingen efter att de spelat en rad oavgjorda matcher under inledningen. Det visade sig även att den svit på 31 raka ligamatcher utan förlust bröts i lördags.

Laget innehåller en rad rutinerade namn. Flera av spelarna har huserat i både Premier League- och Championship-klubbar. Det mest bekanta namnet i truppen är förmodligen Matthew Taylor, vänsterbreddaren som spelat i bland annat Portsmouth, Bolton, West Ham och Burnley. Taylor har en ryggsäck fullproppad med Premier League-erfarenhet, men framförallt besitter han en oerhört fin vänsterfot vilket vi får se upp med. Skyttekungen Alex Revell är även han en spelare att hålla koll på. Laget spelar 4-3-3 med Revell som spets, där han har finurliga yttrar runt sig i form av forne Liverpool-spelaren Paul Anderson samt United-produkten Kenji Gorré.

Möjlig startelva:
Smith
Moloney Diamond Nyatanga Buchanan
Richards McCourt Taylor
Anderson Revell Gorré

Historik

Senast lagen möttes vann United med 3-0. Vilka gjorde då Uniteds mål? Förutom ett självmål från Northampton målade även Diego Forlan och Mikael Silvestre. Det var i FA-cupen 2004 det. Annars är det 8-2-segern i FA-cupen 1970 som sticker ut mest. Inte bara för att det blev tio mål i matchen, George Best stod för sex av dem.

Kenji Gorré har som sagt en intressant historia. Han är holländare men flyttade till England redan vid fyra års ålder då fadern, Dean Gorré, lämnade Ajax för att spela fotboll för Huddersfield Town. Kenji började sin fotbollskarriär i Manchester Citys fotbollsskola men valde tidigt att byta del av stan för att istället representera United. Gorré var en eftertraktad spelare i ungdomsåren men lyckades inte blomma ut i United. Därför släpptes han och valde att skriva på för Swansea. En misslyckad sejour i Swansea har lett till utlåningar, först till ADO Den Haag och numer till Northampton. Återstår att se hur yttern nu kommer utvecklas i League One.

Matchfakta

Northampton Town
Manchester United

Matchinformation

Turnering: EFL Cup, omgång 3
Tid: Onsdagen den 21 september 2016, 20.45
Plats: Sixfields Stadium, Northampton
Domare: Stuart Attwell
• assisterande: Child, Perry
• fjärde: Marriner
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador: Jones (knä, mitten oktober)
Mkhitaryan (lår, 24 september)
Tveksamma: Martial (huvud)
Shaw (ljumske)
Avstängda:
Position: 7:e | 3-0-2 | 8-6 | 9
Borta:5:e | 2-0-1 | 5-4 | 6
Bästa målskytt: Ibrahimovic (4)
Disciplin: 12 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V14/8BournemouthBPL3-1
V19/8SouthamptonHPL2-0
V27/8HullBPL1-0
F10/9Manchester cityHPL1-2
F15/9FeyenoordBEL0-1
F18/9WatfordBPL1-3

Northampton Town

Skador:
Tveksamma:
Avstängda:
Position: 11:e | 2-5-1 | 9-8 | 11
Hemma:8:e | 2-2-0 | 6-3 | 8
Bästa målskytt: Revell (3)
Disciplin: 18 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O23/8West BromHLC2-2[1]
O27/8CoventryBEFL11-1
F30/8WycombeHEFLT0-3
V4/9MK DonsHEFL13-2
V10/9WalsallHEFL12-0
F17/9ChesterfieldBEFL11-3
[1] Northampton vann 4-3 på straffar.

United mot Watford

Totalt: 43-1-018-5
Ligacupen: 00-0-00-0
Borta: 32-1-012-3
SENASTE MÖTENA
O1965-08-28BD11-1
V1966-02-05HD16-2
V1970-02-07BFA8-2
V2004-01-25BFA3-0
SENASTE BORTAMATCHER
O1965-08-28BD11-1
V1970-02-07BFA8-2
V2004-01-25BFA3-0

Domare: Stuart Attwell

M
PL 2016/17:10000
PL 2015/16:412010
PL totalt:50170287
Snitt (2015-17):2,400,000,200,00
Alla domare 2015/16:3,210,070,100,24
MVOF
Dömt United:2101
Dömt Watford:4202
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).
Res med oss till Manchester!