Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: De är lätta att analysera, svåra att spela mot

José Mourinho har idag snackat med media inför morgondagens Premier League-match mellan Manchester United och Leicester City.

Uniteds manager säger att Anthony Martial missar morgondagens match men att han inte har haft någon hjärnskakning. Däremot är Mkhitaryan och Shaw troligen tillgängliga.

Vi får också några ord från Claudio Ranieri.

Om Leicester:Först och främst: God morgon till mina vänner i media. Jag tycker att det är väldigt svårt att försvara titeln, inte bara för Leicester, för alla. Ett av lagen [som försvarade titeln] var Man United, ett annat var ett lag som hade fotbollens sämsta manager någonsin.

Realiteten är att jag tittar på dem och de är väldigt bra. De vann Premier League för att några av de stora lagen inte var tillräckligt bra. De vann för att de var bra och de är fortfarande bra. De är lätta att analysera, att förstå. Deras defensiv är tydlig, deras sätt att anfalla är lätt att förstå. Men det är svårt att spela mot. Lätt att förstå, svårt att spela mot.

Är det en viktig match för Uniteds titelambitioner?Det är alltid viktigt. Den första matchen är samma som den som matematiskt avgör. Mina titelambitioner var också ett sätt att motivera. Jag förstår inte att vara i den här klubben utan att ha sådana ambitioner. Men jag visste att det var ett riskabelt angreppssätt. Vi spelar mot många stabila lag. Vi vet redan vilka som vinner i Tyskland, Frankrike, Skottland, ett eller två lag i Spanien. Här kan alla slå alla.

Är Mkhitaryan, Shaw och Martial tillgängliga? “Martial är inte tillgänglig. Men ni har fel för ni säger hjärnskakning men han är ute med ett vadproblem och jag tror att ni vet när det hände.” Mourinho svarade inte på statusen för Mkhitaryan och Shaw men ska på den senare delen av presskonferensen enligt MUTV ha indikerat att Shaw och Mkhitaryan är med i truppen imorgon.

Gör kritiken dig upprörd:Det enda som gör mig upprörd är kritik mot mina spelare. Mina spelare är mina spelare. Jag skyddar dem, jag älskar att skydda dem. Från er kan jag inte skydda dem. Det gör mig inte upprörd, det ger mig en känsla att det är svårt. Du vill skydda spelare men kan inte göra det. Einsteins kan skriva, prata och kritisera men de kan inte vinna matcher. Jag är en bra man, jag gör välgörenhetsarbete, så varför ska jag inte föda Einsteins också.

Om Rooneys form:Wayne Rooneys form är som lagets form. Vi alla började bra och vann fyra matcher. Vi alla förlorade tre matcher och det är inte Wayne Rooney. För att vara ärlig spelade han inte mot Feyenoord. Men vi tycker att alla är involverade i alla matcher. Vi började bra, sedan förlorade vi tre matcher i rad. Vi spelade inte bra i 90 minuter och vi straffades för att vi inte spelade bra hela matcherna.

Om att kritisera spelare i media:Det är en lärokurva. När du gör individuella misstag måste du lära dig. Du försöker ha en matchplan och hitta en förståelse offensivt och defensivt, under matchen kan du straffas av individuella misstag. Vi straffades av andras misstag, det kan vi inte kontrollera. Men vi kan kontrollera våra misstag. Kritiken är för att lära spelarna. Du måste också kunna hantera er kritik.

Det ställdes inga frågor om den nya boken om José Mourinho. Möjligen kommer detta under den andra delen av presskonferensen.

Ranieri: De är förhistoriskt

Leicesters manager Claudio Ranieri snackade med media igår.

Är dina spelare trötta? “Det finns ingen trötthet, de är vana att spela var tredje match. Ja, [Wes Morgan är okej].

Skadeläget: Papy Mendy och Matty James är ute med fotskador. Marcin Wasilewski är avstängd efter att ha blivit utvisad mot Chelsea. Däremot är Luiz Hernández tillgänglig efter att missat Chelseamatchen då han blev pappa.

Om Kasper Schmeichel: “Han är bra. Han hade muskelproblem, vi kollar det på [fredagen].” Schmeichel var ute med hjärnskakning men är nu återställd från den. Om han kan spela kommer han att stå mot United, annars har Leicester Ron-Robert Zieler, så det är ingen kris oavsett.

Om lagets form: “Vi är i bra form. Nu måste vi pusha mycket och hålla igång vårt momentum.

Ranieri har flera anfallare i målform, det tycker han bara är bra.

Danny Drinkwater har kopplats samman med en flytt till Manchester United: “Jag är överraskad, normalt kommer spekulationen en månad innan fönstret öppnar. Men det är bra, har jag en spelare som topplag vill ha betyder det att vi jobbar bra. […] Ibland har tidningarna inga nyheter, då hittar de på saker. För ett år sedan var det ingen som frågade om mina spelare. Nu måste våra spelare vara stolta men hålla huvudet kallt. Han skrev ett nytt kontrakt. Vill de ha honom är det okej men vi vill inte sälja honom. Vi förlorade Kanté, han hade en klausul.

Om relationen till Mourinho: “Nu igen? [Den] är fantastisk, väldigt bra. Inga problem.” Men ni hade problem? “Det är förhistoriskt, inte nu. […] Om han bjuder på vin kommer jag att tacka ja.

Svårt jobb för Mourinho?Alla managers har ett svårt jobb. Han är en fantastisk manager, en fantastisk människa. Jag önskar honom allt det bästa, förutom på lördag.

Om Wayne Rooney:En enastående spelare. En mästare.

Om Marcus Rashford:För mig är han en otrolig spelare. Även Martial, de har väldigt bra unga spelare. Jag känner inte [Rashfords] karaktär men han är otroligt talangfull.

Vilken spelare i United har störst påverkan på laget? “José Mourinho är Uniteds mest inflytelserika spelare.

Om morgondagens match:De slog oss i Community Shield. Vi vill ha revansch! [Säger Ranieri med ett stort leende.]

Ett bra tillfälle att möta United?När du spelar mot såna här lag har du aldrig en fördel, du måste tänka på dig själv. Visa din fotboll och var stark. Försök göra mål och att inte släppa in mål. […] Vi är inte rädda för att åka dit, det värsta som kan hända är att vi förlorar.

Res med oss till Manchester!