Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förbundskaptenen kan få sparken; galamiddag i oktober; Jones har förvärrat skadan

Manchester United-nyheterna har närmast stannat upp den här tisdagen. Anledningen är att Telegraph har smygfilmat Englands förbundskapten Sam Allardyce och har fångat honom säga olämpliga saker.

Reportrar som utgav sig för att vara affärsmän fick Allardyce berätta att det finns sätt att komma runt problematiken kring tredjepartsägda fotbollsspelare. Allardyce ska också ha uttalat sig oprofessionellt om Roy Hodgson, Gary Neville, Wembley och FA:s ekonomi.

Men det är biten om tredjepartsägda spelare som sätter Allardyce i problem och på tisdagen rapporterar alla engelska tidningar att FA är i krismöte om förbundskaptenens framtid. Mycket tyder på att han faktiskt kommer att få sparken, vilket – som hela Twitter har påpekat – skulle lämna honom som den enda engelska förbundskaptenen med en hundraprocentig statistik.

Vi spelade oavgjort mot Slovakien och behövde bara spela lika mot Island för att gå vidare,” säger Allardyce också. Där hittar vi faktiskt, som någon på Twitter påpekade, en självklar anledning att sparka Allardyce – karln vet för fan inte hur en utslagsturnering fungerar.

På tisdagen tror Times att Allardyce kommer att få sparken.

Över på Telegraph argumenterar chefsfotbollsskribenten Sam Wallace för att Allardyce ska få sparken.

Independent tycker chefsfotbollsskribent Mark Ogden emellertid att det är en storm i ett vattenglas och att Allardyce ska få behålla jobbet. På Independent argumenterar chefssportskribent Ian Herbert för att Allardyce ska få sparken. Ja, motstridiga argument i samma tidning. En kan ju förmoda att det är synkat.

Personligen har jag ingen stor åsikt i frågan. Mest för att jag inte har orkat läsa allting. Men eftersom Sam Allardyce är Sam Allardyce och precis har tillträtt på sitt drömjobb hoppas jag att han får sparken. Det är vad han förtjänar.

Telegraph lovar för övrigt att komma med fler avslöjanden om korruption inom fotbollen de kommande dagarna.

En fråga som har lyfts är ifall Telegraph hade rätt att smygfilma och försöka lura Allardyce. Mediekommentatorn Roy Greenslade tycker det.

Galamiddag den 31 oktober

Den 31 oktober håller United sin årliga United for Unicef Gala Dinner.

Om du är intresserad går det att boka bord på galan. Kalaset går inte på mer än 3000 pund (plus moms) för ett bord för tio personer.

Michael Keane imponerar

Förre Unitedspelaren Michael Keane imponerade stort när Burnley igår vann mot Watford. Mittbacken gjorde ett av målen och hjälpte sitt lag att hålla nollan.

Nu rapporteras det att Chelsea ska vara beredda att betala 25 miljoner pund för Keane.

Och vi kan väl konstatera att det var ett klokt beslut av Louis van Gaal att göra sig av med mittbacken.

Jones har förvärrat skadan

Phil Jones är skadad och förväntas inte vara tillgänglig förrän efter landslagsuppehållet. Nu kommer emellertid rapporter om att Jones ska ha förvärrat skadan.

Som vanligt tar vi alla rapporter om att Jones är skadad på allvar. Under åren har vi lärt oss att det fungerar så.

Lokaltidningen Stoke Sentinel rapporterar samtidigt att Stoke City ska vara favoriter att signera Jones i januari. Det tycks vara tal om en permanent övergång snarare än ett lån. Vi får väl se.

Onekligen klokt av Van Gaal att ge Jones ett nytt kontrakt och skicka Jonny Evans till West Brom.

Mkhitaryan tillgänglig mot Zorya

Enligt Manchester Evening News ska Henrikh Mkhitaryan vara tillgänglig för spel mot Zorya på torsdag. Däremot tror tidningen att Luke Shaw och Anthony Martial inte kommer att riskeras. Tidningen tror också att Zlatan Ibrahimovic kan få ledigt på torsdag.

Video: Matas mål mot Leicester

Vi avslutar med Juan Matas mål mot Leicester.

Res med oss till Manchester!