Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rent (meteoro)logiskt

I Sverige träder hösten in i september och vara till och med november, rent meteorologiskt. Hösten inträde innebär att uppvärmningen från solen avtar, det blir lägre temperatur och kraftigare lågtryck, rent meteorologiskt. För Uniteds del innebär hösten inträde idel segrar och spektakulära mål, rent (meteoro)logiskt.

Det är nämligen bevisat, om vi ser över de senaste sex åren, att Manchester United är ett formstarkt lag just under den meteorologiska hösten. Tittar man på alla matcher mellan september till och med november från hösten 2010 till och med våren 2016 så har United en övervägande del segrar. Hela 62 procent av de spelade matcherna är vinster och 25 procent är oavgjorda.

Vår första match under september månad fördes till protokollet som en förlust mot Manchester City. På den dagen, den 10 september fem år tidigare spelade United bortamatch inför 25 944 åskådare på Reebook Stadium i Bolton. Det kanske inte låter spektakulärt men det var det. United vann då med 5-0 efter hat-trick av Rooney och två mål av Hernandez. Efter den matchen förblev United obesegrat i ytterligare fyra möten och i slutet av säsongen slutade vi två efter en rafflande avslutning där vi tillslut föll mot City på målskillnad. Det var bistert då men bättre tider skulle komma.

Året efter var det dags för Manchester att återigen färgas rött då stadens stolthet lyfte Premier Leaguebucklan som segrare efter en säsong där vi i överlägsen stil vann med nio poäng. Under den meteorologiskt hösten minns vi gärna ett rivalmöte på det då fruktade Stamford Bridge. Jag säger fruktad för det var den där och då. Det var en arena där United inte vunnit på tio år. Det blev en match som skulle bryta denna trend efter att både van Persie och Hernandez fördes till protokollet som målskyttar. En annan som fördes till målprotokollet denna match var en spanjor. En spanjor så då var en bitter rival.

Spanjoren kom sedan att bli en av oss och han blev återigen målskytt i ett möte med Crystal Palace under den meteorologiska hösten 2014. Det var en match med få minnesvärda inslag. Det var en match med ett lag som var tvingat till seger men som var fjättrat av skador. Det blev tillslut en match där motgång vändes till medgång efter att spanjoren, i den 67:e match minuten hittat maskorna bakom Julian Speroni. Denna så viktiga poäng kom sedan att bli startskottet för ytterligare fem raka segrar.

I den förvirrade sinnevärlden hos en desperat fumlande supporter kanske förra matchen mot Leicester var ett startskott av samma kaliber. Om så är fallet så ligger vi, rent meteorologiskt, bra till eftersom hösten ännu inte infunnit sig. Än så länge värmer solen, än så länge är temperaturen hög och än så länge råder det högtryck. Detta innebär alltså att United ännu har sitt segerrika stim framför sig och att spektakulära mål finns att vänta. Rent logiskt.