Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Zorya Luhansk

Embed from Getty Images
Imorgon kliver vi in i andra gruppspelsomgången av Europa League, detta hemma mot Zorya Luhansk. Senast blev det en deprimerande förlust borta mot Feyenoord. Nu jagar José Mourinhos manskap revansch där seger är nästintill ett måste.

Manchester United

Manchester United jagar som sagt revansch efter den karaktärslösa insatsen för knappa fjorton dagar sedan i Rotterdam. Helgens match mot Leicester bådade dock gott. Det var nämligen en helt annan fotboll som presterades i lördags jämfört med de senaste veckornas insatser. Flera spelare imponerade stort och det allra största frågetecknet riktas nu självklart mot kapten Wayne Rooneys vara eller icke vara. Spelet såg hur som helst mycket mer mobilt ut i kaptenens frånvaro, men frågan är hur petningen tas emot och hur Rooneys framtid ser ut.

Till morgondagens match trodde vi nog på speltid för Henrikh Mkhitaryan, men det avfärdade Mourinho under dagens presskonferens. Detta trots att armeniern medverkade under dagens träningspass. Frågan är om han är för matchotränad eller om det helt enkelt rör sig om att Mkhitaryan placerats under ärtorna i frysen. En annan spelare det florerats rykten kring är Luke Shaw. Shaw fick sig en ordentlig skrapa av Mourinho efter Watford-matchen och har sedan dess varit skadad. Engelsmannen medverkade inte under dagens träning, detta då han sägs vara sjuk.

Annat som kan utläsas av Mourinhos presskonferens är att han vägrar kliva på samma mina som mot Feyenoord. Han kommer helt enkelt inte vädra allt för många spelare som fått magert med speltid. Lite bör han dock rotera kan man tycka. Hur som helst var han tydlig med att Zlatan Ibrahimovic kommer spela, vilket uppskattas! Annars då? De Gea kommer stå. Möjligen får Matteo Darmian chansen till höger, annars blir det samma backlinje som mot Leicester. Ander Herrera och Paul Pogba borde fortsätta spelas ihop, såg extremt lovande ut senast. Offensivt tror jag ändå att Wayne Rooney är tillbaks. Marcus Rashford skulle kunna vilas till förmån för Anthony Martial.

Möjlig startelva:
De Gea
Darmian Smalling Bailly Blind
Herrera Pogba
Lingard Rooney Martial
Ibrahimovic

Zorya Luhansk

Embed from Getty Images

Vilka är egentligen Zorya Luhansk? Den frågan ställde sig nog en hel del när de lottades in i Uniteds grupp. Zorya har tidigare misslyckats med att ta sig till Europa Leagues gruppspel, trots att de deltagit i kvalet de två senaste säsongerna. Tredje gången gillt blev det nu denna säsong, och de inledde gruppspelet med att spela 1-1 mot Fenerbahce. De har även inlett ligaspelet på ett positivt sätt där de sånär gått förlustfritt på den nio inledande matcherna, de har nämligen endast förlorat en match.

Truppen består till stora delar av inhemska spelare, där lånet från Shakhtar Donetsk Pylyp Budkvivskyi tidigare stått för stora delar av målproduktionen. Inför denna säsong blev han istället utlånad till Anzhi och har lämnat ett stort tomrum efter sig i Zorya. Denna säsongen har istället Oleksandr Karavaev och Zeljko Ljubenovic stått för majoriteten av målen i ligan, men mot Fenerbahce var det Dmytro Grechyshkin som nätade. I övrigt är det inget kändistätt manskap som Zorya matchar, men vi ska absolut inte underskatta ukrainarna!

Möjlig startelva:
Shevchenko
Kamenyuka Sivakov Forster Sobol
Karavaev Chaykovskiy Grechyshkin Petriak
Ljubenovic
Kulach

Historik

United har mött ukrainskt motstånd vid sex tidigare tillfällen, samtliga gånger innan har dessa möten skett i Champions League. Senast var det Shakhtar Donetsk som stod för motståndet och då segrade United med 1-0 efter mål av Phil Jones, detta var 2013. United har vunnit fyra av dessa matcher och spelat två oavgjorda, de har med andra ord inte förlorat mot ett ukrainskt lag.

Henrikh Mkhitaryan har som bekant huserat i Shakhtar och mött Zorya vid tre tillfällen. Hur har detta slutat? På dessa tre matcher har Mkhitaryan stått för fyra mål. Men detta är irrelevant information när armeniern, enligt Mourinho, inte kommer delta i morgondagens match.

Matchfakta

Manchester United
Zorya Luhansk

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa Leaguegruppspel, 2:6
Tid: Torsdagen den 29 september 2016, 21.05
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Orel Grinfeld [Israel]
• assisterande: Krasikow, Hassan
• målområde: Hacmon, Shmuelevitz
• fjärde: Balikin
Teve: Kanal 9, Dplay, Eurosport Player

Manchester United

Skador: Jones (knä, mitten oktober)
Mkhitaryan (lår, 2 oktober)
Shaw (sjuk, inget datum)
Tveksamma:
Avstängda:
Position: 6:e | 4-0-2 | 12-7 | 12
Bästa målskytt: Ibrahimovic (4)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V27/8HullBPL1-0
F10/9Manchester cityHPL1-2
F15/9FeyenoordBEL0-1
F18/9WatfordBPL1-3
V21/9NorthamptonBLC3-1
V24/9LeicesterHPL4-1

Zorya Luhansk

Skador:
Tveksamma:
Avstängda:
Position: 2:a | 6-2-1 | 16-7 | 20
Bästa målskytt: Karavaev (4)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V21/8KarpatyHligan2-1
F26/8DniproBligan0-2
O10/9Stal KamianskeHligan2-2
O15/9FenerbahceHEL1-1
V18/9Dynamo KievBligan1-0
V24/9VorsklaHligan2-1

United mot Zorya

Inga tidigare möten.

United mot Ukraina

Totalt: 64-2-011-3
Hemma: 33-0-0

Zorya mot England

Totalt: 00-0-00-0
Borta: 00-0-0

Domare: Orel Grinfeld

M
EL 2016/17:00000
EL 2015/16:23000
EL totalt (kval exkluderat):23000
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.
Res med oss till Manchester!