Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Zlatan startar imorgon, Mkhitaryan spelar inte

José Mourinho och Jesse Lingard har idag snackat upp morgondagens match mot Zorya Luhansk i Europa League. Efter att ha inlett med en förlust i Holland är Manchester United i ett stort segerbehov.

Mourinho säger att Luke Shaw är sjuk och att Henrikh Mkhitaryan inte kommer att spela imorgon. Han är osäker på om Wayne Rooney startar, då kaptenen hade ont i ryggen i början på veckan.

Däremot bekräftade Mourinho att Zlatan Ibrahimovic kommer att spela från start.

Är det viktigt att vinna imorgon? ”Det är väldigt viktigt. För att vara ärligt tror jag att vi måste vinna. Gör vi inte det har vi fyra matcher och behöver vinna alla fyra, vilket är väldigt svårt. Så vi behöver vinna imorgon.

Om Shaw:Han är sjuk. Feber, dålig hals. Han kom i morse och doktorn skickade hem honom omedelbart. En sjuk spelare kan påverka de andra, så spelaren skickades hem.

Om Zorya:Jag vet [hur de spelar], för jag har sett deras matcher mot Fenerbahce och Dynamo Kiev. Två matcher mot svåra motståndare. Jag vet vad jag har sett och analyserat och vad mina assistenter och analytiker har sett. Vi hade en på plats mot Fenerbahce och en mot Kiev. Vi vet hur de spelar och vilka som är deras viktigaste spelare, jag tycker att vi är förberedda.

Om Mkhitaryan:Han spelar inte imorgon.” Ingen ytterligare förklaring.

Om Rooney:Wayne Rooney är uttagen. Jag har inte bestämt än om han spelar. Han tränade inte igår, han gjorde bara en liten del av träningen i måndags. Han hade ryggproblem. Idag var första dagen han tränade med de andra. Idag var komplexiteten och intensiteten låg då vi har match imorgon. Jag var övertygad om att han skulle spela men med det som har hänt [med ryggen] är jag osäker.

Jag är här för att skydda honom och inte sätta honom i svåra situationer. Jag måste analysera och diskutera med honom och läkarteamet och avgöra om han startar eller börjar på bänken.

Om Sam Allardyce:Det enda jag kan säga är att jag gillar Sam. Jag är ledsen för jag vet att det var hans drömjobb. Det andra jag vet är att det inte kommer att påverka vår relation. Jag gillar honom och respekterar honom och det kommer inte ändras. Det som var mellan honom och FA har jag inget att säga om.

Förlust mot Feyenoord ger ny inställning: ”Ja, jag ändrar mitt förhållningssätt. Ja, [det blir fler nyckelspelare].

Om Mata:Först och främst sålde jag inte. Mitt jobb är inte att köpa och sälja. Mitt jobb är att träna och ge styrelserna råd om hur det ska göra. Det andra är att Juan bad om att lämna. När en spelare ber om att få lämna måste du alltid fundera. Det tredje är att min idé om fotboll och truppen jag hade i Chelsea och fotbollen jag vill spela i Man United och vad jag vill göra i den här klubben är en helt annan situation. Jag tycker att Juan i mitt projekt i Chelsea var en bra spelare och i mitt projekt i Man United är han en mycket bra spelare.

Vad är skillnaden?Stora skillnader. I Man United har jag inga spelare för att spela övergångsfotboll som huvudobjektivet. Vi är inte lika fysiskt starka och kompakta som vi var när vi vann titeln med Chelsea. En annan sak är spelare för att spela på ett annat sätt. Vi är i början på processen. Fotbollen vi vill spela är annorlunda och den passar bra för [Mata].

Om Martial:Han har återhämtat sig från skadan i vaden och han är redo för spel imorgon.

Är du nöjd med Martials prestationer den här säsongen?Ni är bra på att vända. Inga frågor om Rashford nu?

Om Zlatan:Han startar [imorgon]. Vi har två matcher och sedan har vi två veckor utan fotboll för honom. Han spelar imorgon och sedan mot Stoke och sedan ledigt i två veckor. Han är en av spelarna som har gott om tid att återhämta sig, så inga problem för honom att spela båda matcherna.

Om säsongen:Vi hade en svacka på en vecka. Säsongen har varit mer än en månad, vi hade en dålig vecka. Vi förlorade tre matcher men förtjänade bättre. Om vi vinner imorgon har vi vunnit tre matcher på en vecka. Gör vi det väntar jag på er reaktion och ser om den är lika bra som den var efter tre raka förluster. Men för det måste vi vinna imorgon.

Jesse Lingard

Behöver United vinna imorgon?Ja, jag tycker att det är det viktigaste. Tre poäng och en prestation är vad vi behöver och fortsätta där vi var mot Leicester.

Det handlar om momentum. Segern mot Leicester gav oss självförtroende.

Om sin egen form:Jag tycker att det handlar om att hitta kontinuitet. Det har varit mitt problem. Jag vill hjälpa laget som jag kan.

Är du etablerad i laget nu?Ja, jag tycker det. För mig handlar det om att stanna i laget, att spela bra varje vecka är det viktigaste. Att hjälpa laget är en stor del av vad jag kan göra.

Om att ha Rashford och Pogba som lagkamrater:Givetvis är det trevligt att ha de unga runt dig. Paul är här nu och gjorde sitt första mål.

Om Zlatan:Han har varit en ledare för laget. Framför allt när kaptenen inte har spelat har han lett laget. De yngre men även de äldre går till honom [för råd]. Han vill vinna titlar här också. Han hjälper de unga mycket och pratar med mig, Marcus, Pogba och Mensah. Han hjälper oss genom matcherna, framför allt om vi har en tuff period. Han är alltid där för oss och för laget.

Hur var det att spela utan Rooney i lördags? ”Jag tycker inte det är någon skillnad. Det handlar om mentaliteten på matchdag. Rooney är en toppspelare och har många år kvar. Managern bytte och vi fick en annan dynamik. Vi är ett lag och håller ihop.

Han är en inspirerande kille och en ledare. Han gav mig råd och ger Marcus råd och Fosu-Mensah också. Det är det viktigaste.

Han kommer aldrig ändra sig, han är alltid samma Rooney, samma ledare, samma aggressivitet. Du måste studsa tillbaka, det är samma för alla spelare, och jag tror att han gör det.