Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shaw missade träning; Allardyce sparkad; Rooney petas på söndag

Uefa kräver öppna träningar inför matcherna i organisationens turneringar. När Manchester United idag tränade inför morgondagens match mot Zorya Luhansk kan vi därmed notera att Luke Shaw inte medverkade.

Förutom Shaw saknas även Phil Jones, men han är ju långtidsskadad.

Däremot tränade både Anthony Martial och Henrikh Mkhitaryan. De båda får därmed förmodas vara tillgängliga för spel imorgon.

Måhända får vi bättre besked när José Mourinho håller presskonferens senare idag.

De 24 spelarna som tränade: De Gea, Romero, Johnstone, Fosu-Mensah, Valencia, Smalling, Darmian, Bailly, Blind, Rojo, Herrera, Lingard, Mkhitaryan, Young, Carrick, Schneiderlin, Fellaini, Pogba, Mata, Memphis, Martial, Rashford, Ibrahimovic, Rooney (Manutd.com)

Allardyce sparkad

Så får Marcus Rashford och övriga engelska landslagsspelare en ny förbundskapten. Det står klart sedan Sam Allardyce igår fick sparken som engelsk förbundskapten. Officiellt är det ett gemensamt beslut men alla indikationer är att Allardyce fick välja mellan att avgå frivilligt och att få sparken.

De kommande fyra matcherna tar Gareth Southgate över. Sedan ska FA hitta en ny förbundskapten. Bournemouths Eddie Howe nämns som en tänkbar kandidat.

Januzaj långtidsskadad

Adnan Januzaj, den här säsongen i Sunderland på lån, har dragit på sig en fotskada och kommer att behöva minst sex veckor för rehabilitering. Det betyder att han inte är tillbaka i spel förrän efter landslagsuppehållet i november.

Pereira får ny tränare

Då vi ändå är inne på utlånade spelare noterar vi också att Andreas Pereira får en ny tränare i Granada.

Rooney utanför startelvan på söndag

Wayne Rooney kommer att starta mot Zorya Luhansk imorgon men han kommer inte att starta när Manchester United på söndag möter Stoke i Premier League. Det tror sig Sky Sports veta.