Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Zorya

Embed from Getty Images

Manchester United tog en välbehövlig trepoängare i torsdagens Europa League-match mot Zorya Luhansk. Trots 1-0-segern var det en föga imponerande insats mot ett svagt bortalag. United hade svårt att driva upp tempot och ta sig igenom Zoryas kompakta försvar. I väntan på morgondagens match har vi betygsatt spelarna från i torsdags, håll till godo. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Gjorde sitt jobb och fredade målet mot de få avsluten han fick emot sig.

Timothy Fosu-Mensah: 7

Utbytt ’74. Stod för en imponerande insats längs högerkanten offensivt. Svajig inledning och lite halvdan i defensiven emellanåt, men överlag positivt. Holländaren har en enorm potential och han är trots allt inte särskilt gammal.

Chris Smalling: 6

En stabil insats mot Zoryas svaga offensiv. Stabil på fasta situationer, både offensivt och defensivt.

Eric Bailly: 6,5

Var den som fick rida ut så fort det osade farliga lägen och löste det allt som oftast. Inte alltid smidig i sina dueller och hade ett par rejäla kapningar. Dessutom några enkla bolltapp som höll på att straffa sig, men med hans snabbhet, styrka och vilja löste han det ändå.

Marcos Rojo: 5

En anonym match av Rojo, och det känns som det är det bästa man kan få ut av argentinaren nuförtiden.

Marouane Fellaini: 5

Det går helt enkelt för sakta, och jag vet inte hur många gånger det kan påpekas. Spelar allt som oftast den givna passningen, vilket oftast är i sidled eller bakåt, efter 3-4 bolltouch.

Paul Pogba: 6

Är inte alltid vän med bollen, det sker mycket slarv från fransmannens sida. Trots det är han livsfarlig när han väl lyckas med sina åtaganden.

Jesse Lingard: 5

Utbytt ’67. Inte Lingards match. Tar relativt ofta kloka löpningar, men i denna matchen fick han inte bollen med sig.

Juan Mata: 6

Utbytt ’74. Föll undan lite för mycket emellanåt och kom lite för djupt ner i plan för att hämta boll. Det berodde givetvis på Zoryas djupa försvarsspel. När han väl får bollen rättvänd är han dock sylvass! Det vill vi se mer av.

Marcus Rashford: 6

Är ett ständigt hot med sin genombrottsvilja. Hade dock samma problem som många andra, han fick helt enkelt inte med sig bollen. Skottet i ribban var värt ett bättre öde.

Zlatan Ibrahimovic: 6

Relativt osynlig och fick ofta droppa ner i planen för att få nudda bollen. I straffområdet håller han absolut världsklass. Föga förvånande att han stod på rätt plats vid Rooneys snedspark.

Wayne Rooney: 4,5

Inbytt ’67. Kan inte förstå hur en fotbollsspelare kan tappa så mycket på så kort tid. Alla hamnar i formsvackor emellanåt men detta verkar satt sig permanent, det är knappt han kan ta emot en boll utan att den studsar iväg flera meter.

Ashley Young: N/A

Inbytt ’74. Var relativt osynlig när han kom in som högerback

Anthony Martial: N/A

Inbytt ’74. Precis som Young syntes han knappt till. Behöver rycka upp sitt spel framöver!