Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Liverpool – United

Embed from Getty Images

Gårdagens 0-0-match är inget som går till historien som en av de mer välspelade. Det handlade snarare om ett passivt och destruktivt United som åkt till Liverpool för att försvara ett oavgjort resultat. Tycker vi kan kräva astronomiskt mycket mer rent offensivt där vi har flera tunga pjäser som bör leverera bättre. Defensivt däremot delas det ut höga betyg. Håller ni med?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 8,5

Stod för två fantastiska räddningar i andra halvlek och vi får tacka den spanske giganten för att vi plockade med oss en poäng till Manchester.

Antonio Valencia: 7

Precis som De Gea stod han för en poängivande brytning i slutet av andra halvlek när han hann ikapp Roberto Firmino och glidtacklade bort bollen i avslutningsmomentet. Stod annars för en solid insats ihop med resterande delar av backlinjen.

Eric Bailly: 7

Man håller andan emellanåt när Bailly får ”bollvittring” eftersom det inte alltid är bollen han träffar. Extra oroligt var det med tanke på det tidiga gula kortet, men han höll ihop sitt spel och matchade allt som oftast hemmaoffensiven med sin enorma snabbhet. Är stundtals omöjlig att passera. Hamnade snett när Valencia räddade honom.

Chris Smalling: 6

Stack inte ut på något sätt, utan var snarare bara behjälpligt stabil. Däremot blir jag tokig på hans spelförståelse med boll. Vet inte hur många bollar han ostört nickade till Liverpool-spelare under första halvlek.

Daley Blind: 6,5

Hamnar emellanåt i märkliga situationer, tänker främst på den billiga frisparken han fick i eget straffområde i andra halvlek. Så länge han positionerar sig rätt är han svårpasserad, men när det blir löpdueller har han det väldigt tufft. Ändå en bra insats av holländaren.

Marouane Fellaini: 8

Fellainis bästa insats på riktigt riktigt länge. Vann oerhört mycket boll i första halvlek och synkroniseringen med Herrera fungerade till fullo.

Ander Herrera: 8,5

På tal om bra insatser, Herreras insats måste varit bland de bästa han någonsin presterat. Täckte ytor över hela planen, men framförallt spelade han med en enorm passion. Fler bör ta efter den viljan! Älskar särskilt när han skällde ut Coutinho i första halvlek. Fortsätt så här nu snälla Ander!

Ashley Young: 6

Utbytt ’90. Stod för en lojal insats där han jobbade stenhårt både offensivt och defensivt. Däremot fick han inte ut jättemycket kreativa egenskaper, vilket vi hade behövt. Genomförde Mourinhos plan med honom till fullo.

Paul Pogba: 4,5

Direkt usel under stora delar av matchen. Oerhört kantig och klumpig, dessutom tappade han mycket boll. Här behövs det en ordentlig uppryckning för såna här insatser är inte okej för spelaren som är världens dyraste värvning.

Marcus Rashford: 5

Utbytt ’77. Hade svårt att få med sig bollen, men när han väl fick det gick det undan. Däremot fick han inte ut så mycket av sina egenskaper. Fick mest springa och täcka ytor. I och med den obefintliga offensiven i andra halvlek fick han ingen vidare draghjälp heller. Med det låga försvarsspelet i andra halvlek kanske han borde placerats som ensam anfallare och vara pigg vid omställningarna?

Zlatan Ibrahimovic: 4,5

Precis som Pogba så var Zlatans insats långt ifrån okej. Ser trött ut. Får inte med sig bollen och motståndarna bryter honom väldigt lätt. Här krävs det också en enorm höjning med tanke på hans egna ambitioner.

Wayne Rooney: N/A

Inbytt ’77. Spelade för lite för att betygsättas.

Luke Shaw: N/A

Inbytt ’90. Spelade för lite för att betygsättas.