Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wilson allvarligt skadad; Martial och Schneiderlin tillbaka i träning

Anfallaren James Wilson har återvänt till Manchester United från Derby County, där han varit på lån. Anledningen är att Wilson har drabbats av en knäskada som beskrivs som signifikant.

Wilson blev skadad på träning i måndags. Det är nu United som kommer att ansvara för Wilsons rehabilitering.

Ytterligare detaljer är inte kända i skrivande stund men vi kan nog förutsätta att han inte är tillbaka i spel förrän efter årsskiftet. Vi vet ju också att knäskador kan ge väldigt lång frånvaro.

De utlånade spelarna har haft otur den här säsongen. Sedan tidigare är Adnan Januzaj (sex veckor) och Guillermo Varela (fyra månader) långtidsskadade.

Rafael donerade lön

En som inte är skadad men som har varit det är den förre Unitedspelaren Rafael da Silva. Han gick till Lyon inför förra säsongen och drabbades nästan omgående av en skada.

Då bad Rafael klubben att inte betala ut hans lön. Detta var av kontraktstekniska skäl emellertid inte möjligt. Rafael bestämde sig då för att donera sin lön till Lyons välgörenhetsorganisation OL Foundation.

Jag gillar att spela och jag gillar att få betalt för det,säger Rafael till L’Équipe (via Fox Sports). “Men jag spelade inte. Jag är glad att jag gav pengar till barnen, men det var också bra för mig. Det gjorde mig gott.

Rooney: Vi slåss om titeln

Jag tror att vi kommer att utmana [om titlen] den här säsongen,” sa Wayne Rooney efter 0-0-matchen mot Liverpool (Guardian). “Vi har fortfarande den tron och den är ännu starkare efter att ha arbetat med den här managern och spelarna de senaste månaderna. Jag tycker att vi har en fantastisk trupp som är redo och kapabel att utmana.

Rooney själv är inte beredd att utan vidare acceptera en roll som reserv i United.

Det är fotboll. Jag har startat genom hela min karriär. Det här är en ny utmaning, en ny period. Jag vill spela. Jag måste bara fortsätta arbeta och ta mig in i laget. Jag är säker på att chanserna kommer att komma och sedan är det upp till mig att ta dem. Jag vill tycka att jag kan spela varje match men det är managerns beslut och jag respekterar det. Jag kommer att vara redo när jag behövs. Jag fyller 31 nästa vecka, jag har fortfarande mycket fotboll kvar.

Martial och Schneiderlin tillbaka i träning

Manchester United höll idag öppen träning inför morgodagens match mot Fenerbahce i Europa League. Att notera är att både Anthony Martial och Morgan Schneiderlin medverkade på träningen. Den franska duon saknades i matchen mot Liverpool men deras skador förefaller ha varit av det lindrigare slaget.

Målvakten Sam Johnstone saknades på träningen, då han spelade med reservlaget mot Liverpool igår. Phil Jones medverkade heller inte, då han fortfarande har skadeproblem. Övriga 24 spelare i a-lagstruppen tränade.

Res med oss till Manchester!