Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United

Embed from Getty Images

Det blev en söndag som vi fortast möjligt vill glömma bort. Det blev en uppvisning i förnedring för båda spelare och supportrar där i princip ingenting fungerade för United. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 6

David är värd ett godkänt trotts ett förnedrande resultat. Han hade en tuff dag mellan stolparna, var i vissa situationer dålig i kommunikationen men gjorde också några bra räddningar.

Valencia: 6

Fick se en del av den gamle Valencia som jag stundtals saknat. I denna match var han pigg, tog löpningar och gjorde flera fina passningar från sin högerkant.

Bailly: 6

Han gick åtminstone till jobbet denna söndag till skillnad från många andra i backlinjen. Han hade det tufft mot Costa och Hazard men stretade på och satte hårt mot hårt. Gick av med befarad knäskada i 52’.

Smalling: 3

Matchens gästande kapten fick ta på sig ansvaret för de flesta av kvällens mål. Han kändes ur balans direkt och lyckades aldrig hämta sig från chockstarten. Han saknade förmågan att läsa situationerna, var sen med att agera och hamnade ständigt på efterkälken. En riktigt usel kväll av Chris Smalling.

Blind: 4

Saknade även han skärpa. Han var alldeles för långsam i spelet men tillräckligt snabb för att upphäva offsiden som sedan ledde till första målet. Enda anledningen till att han inte matchar Smalling i uselhet är då han ändå hanterade fasta situationer okej.

Fellaini: 4

Fellaini var tillbaka i gammalt tugg. Så fort belgaren fick bollen stannade spelet på mittfältet. Bollen började rulla utan mål och mening och Fellaini blev gång på gång bortkollrad i Chelseas snabba spel.

Herrera: 6

Hade lyckats bibehålla en stor del av den energi som han visade upp i matchen mot Liverpool. Han var på hugget. Ville producera chanser och gjorde också det ett par gånger.

Rashford: 5

Hade en tuff match där vi inte kände igen varken honom eller hans spel. Han hamnade ofta i en defensiv position, en position där han absolut inte ska vara. Hans enorma kapacitet måste få utlopp framåt.

Pogba: 5

Pogba fick slita för varje meter på planen idag men han gjorde åtminstone det. Han försökte gång på gång och lyckades emellanåt gå ur striden segrandes. Han var dock inte det vi förväntar oss att han ska vara och han producerar väldigt lite framåt.

Lingard: 6

Lingard kämpade på. Han tog striden och vågade sig på att försöka framåt matchen till trotts. Han fick ett par fina lägen men lyckas tyvärr inte förvalta dem fullt ut.

Ibrahimovic: 4,5

Zlatan har återigen en match med målchanser som han inte sätter. Det är inte bara det att marginalerna inte är på hans sida. Han har inte skärpan, han saknar kontrollen och känns stundtals orkeslös.

Mata: 6

Inbytt 45. Mata kommer in och börjar riva upp ytor som blir spelbara. Han bidrar med mycket energi och söker position. Hans defensiv är ju vad den är men han bidrar med fart framåt.

Rojo: 4

Inbytt 52. Ersätter en skadad Bailly och gör sitt avtryck i matchen genom att direkt klanta till det och försätter försvaret i ett 3 mot 2-läge. Har bristande kommunikativ förmåga och noll samspel med Martial som vid flera tillfällen var spelbar längst kanten.

Martial: 5

Inbytt 65. Kommer in när Lingard kliver av men sätter inte direkt färg på tillställningen. Han lunkar mest runt. Söker inte position och verkar inte direkt pigg på att arbeta fram chanser.

Res med oss till Manchester!