Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United in Europe – igen

 
Embed from Getty Images
Manchester United har förlorat åtta av de nio senaste bortamatcherna i Europa.
Den nionde slutade oavgjort.
Långt borta är tiderna då Ferguson och Queiroz vann hemma och gnetade till sig poäng borta i Champions League. Lika långt borta som Champions League känns i dag.
Fenerbahce gjorde två drömmål medan Manchester United upplevde ytterligare en mardröm. Tack och lov var det i en turnering jag nästan rankar lägre än ligacupen.
Behöver inte visa passet i tullen:

  • Anthony Martial. Fransmannen var på inga sätt en fröjd att skåda i kväll, men han var inte heller någon man skämdes över att se. Hans delikata framspelning till Rooney var matchens Unitedprestation.
  • Inte heller Wayne Rooney lär tvingas göra det om han istället visar youtubeklippet av sitt mål medan han passerar vaktkurerna i Istanbul. Det var fanimej ett av hans snyggaste på många år. Tyvärr var det rätt meningslöst, vilket också hans reaktion tydligt visade. (Var det inte rätt märkligt att agera så när det ändå var fem-sex minuter kvar att spela?)

Kan åtminstone muttra något buttert svar när Mourinho skäller:

  • Spanjoren höll siffrorna nere. Det har varit hans jobb alltför ofta de senaste tre åren.

Bör skämmas, alternativt känna att de kanske borde skämmas:

  • Alla andra. Exempel: Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic, Morgan Schneiderlin, Luke Shaw. Visst fick United tillfälligt en större press sen Zlatan ersatt en skadad Pogba, men var fanns chanserna? Hur kan Wayne Rooney ha fått en sämre förstatouch än han haft de senaste säsongerna?

José Mourinho:

  • Vår manager har fortsatt sin nedåtkurva som gav honom sparken för andra gången i Chelsea. 5 förluster på 17 första matcherna är statistik som är häpnadsväckande usel om man jämför det med hans tidigare klubbar. Han kan ju knappast skylla på att han ärvt ett gäng losers när han haft ett halvår på sig att förbereda sig och dessutom fått blanka checkar att plocka in spelare med. Ändå ser hans lag med allt jämnare mellanrum så tafatta och så ofokuserade ut att man undrar om han blivit ifrånsprungen för gott eller om det bara handlar om en längre startsträcka.

Smågodis:

  • Feners första mål fick mig att utbrista “men vad gör karl’n?!” framför teven. Det händer inte varje vecka när motståndarna gör mål. Eller det händer snarare att jag skriker det åt Unitedspelare. Och här går det också att hitta brister i Blinds och Rojos mittbacksspel, men jag väljer att blunda för det denna gång och bara beundra Moussa Sows enastående ledningsmål. En fröjd att se. Over to you, Zlatan.
  • Zlatan gladde inte i särskilt många avseenden. Men det var ändå skönt att se att han brusade upp och utbytte lite skandinaviska förolämpningar med Simon Kjaer. Och att han helt sonika lyfte bort domarens arm när denne gick emellan.
  • Vi fick se Henrikh spela fotboll. Det vill jag gärna göra i helgen också.