Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Swansea – United

Embed from Getty Images

Det blev en bekväm resa mot tre poäng i gårdagens 1-3-seger mot Swansea City. Det var spel mot ett mål under stora delar av matchen och egentligen var det svagt av United att inte vinna med bredare marginal. Med tanke på vår svaga form bör vi kanske vara nöjda med de tre poäng som håvades in. När vändningen nu äntligen kom väntar givetvis landslagsuppehåll, ni får helt enkelt hålla till godo med spelarbetygen istället.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea – 6

Hade inte överdrivet mycket att göra under matchen. Hamnade i en intressant situation i första halvlek när han var utanför straffområdet och sprang omkull en Swansea-spelare, men domaren vifta bort det. Annars hade han inte mycket att göra åt hemmalagets reduceringsmål.

Ashley Young – 6

Inte så aktiv och bidragande i offensiven som man vill, däremot är han relativt stabil defensivt. Vem hade anat att det skulle skrivas en sådan recension om Ashley Young för några år sedan?

Phil Jones – 6

Blandade och gav matchen igenom. För att inte ha spelat fotboll på nästan ett år gjorde han en stark insats när han omedelbart slängdes in i hetluften. Tappade markering vid Swanseas mål och hade några värderingsfel, men annars var det rentav kul att se Jones tillbaks på plan.

Marcos Rojo – 6

En habil insats av Marcos Rojo där han inte direkt sattes på prov av Swansea. Kanske börjar han rent av lära sig att spela efter sina förutsättningar.

Matteo Darmian – 7

En pigg insats av, den för dagen, vänsterbacken. Frejdig offensiv där han tog initiativ till flera omställningar. Defensiven var även den relativt stabil.

Michael Carrick – 8,5

Hög klass på Michael Carrick. Det är knappast slumpen som gör att Zlatan och Pogba plötsligt får bollar att arbeta med offensivt. Carrick ligger bakom oerhört mycket i uppspelningsfasen och är dessutom ofta på rätt plats i defensiven. Nu kan väl knappast Mourinho fortsätta blunda för mittfältsankaret? 6 vinster på 6 matcher och 17 mål framåt med Carrick på plan denna säsong.

Marouane Fellaini – 6

Hamnade i ingenmansland mellan Carrick och vår offensiv väldigt ofta, vilket inte behöver vara en nackdel. Fyllde på bra i offensivt straffområde under första halvlek men sämre under andra. En genuin insats av den hårfagre.

Paul Pogba – 8

Utbytt ’90. Pogba osade klass vid flertalet tillfällen under matchen. Målet var extraordinärt och ett typsik Pogba-mål. I övrigt var det han som ofta transporterade bollen framåt i plan, dessutom kom han ofta rättvänd i rätt ytor vilket Carrick bidrog till. Han användes helt enkelt på ett bättre sätt än tidigare.

Juan Mata – 6

Utbytt ’81. Fick en relativt undanskymd roll ute på högerkanten och försvann ofta i spelet. United valde att spela med många spelare som vill ha mycket boll, vilket Mata blev lidande för i denna match. Hur sugen var han inte på att fälla Montero när han fick gult kort? Han försökte ett par gånger innan han lyckades.

Wayne Rooney – 7,5

Utbytt ’89. Wayne Rooneys bästa insats denna säsong, kanske rentav på… Jättelänge? Hade ett finger med i samtliga mål och såg plötsligt bekväm ut med bollen. Drivet var helt enkelt tillbaks i kaptenen. Han ryckte till och med ifrån Angel Rangel vid ett par tillfällen, det rycket var längesen vi bevittnade.

Zlatan Ibrahimovic – 7,5

Hade det lite tungt i inledningen men spelade upp sig kopiöst. Han lurade skjortan av motståndarna vid ett par tillfällen och särskilt vid hans första mål. Touchen och viljan var tillbaks. Nu ville han verkligen göra mål igen. Att det blev två stycken var viktigt. Att han tog ett gult kort var däremot mindre bra eftersom han nu får bevittna Arsenal-matchen från läktaren.

Jesse Lingard – N/A

Inbytt ’81. Spelade för kort tid för att bedömas.

Morgan Schneiderlin – N/A

Inbytt ’89. Spelade för kort tid för att bedömas.

Timothy Fosu-Mensah – N/A

Inbytt ’90. Spelade för kort tid för att bedömas.