Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Herrera gjorde landslagsdebut, Lingard imponerade; Rooney i skandal, kan spela på lördag

Så fick Ander Herrera äntligen göra sin landslagsdebut. Den kom på Wembley i Spaniens träningslandskamp mot England. Matchen var 56 minuter gammal då Herrera ersatte Thiago. Så dags låg Spanien under med 2-0 men med Herrera på planen kämpade spanjorerna sig till ett oavgjort resultat via mål av Aspas (89) och Isco (90+6).

Allt var emellertid inte frid och fröjd för Herrera. Efter matchen kritiserades han av Eric Dier. Tottenhamspelaren menar att han blev armbågad av Herrera.

Jag tycker att det är ganska klart vad han gjorde. Och jag kan känna det på min kind nu,” kommenterade Dier efter matchen (Guardian).

Jag gjorde en passning och det var en lång tid senare han armbågade mig i ansiktet och jag kan bara inte se varför. För mig är det löjligt. Så jag vet vad han gjorde och jag gillar inte den sortens saker. Jag har inga problem med att folk sparkar varandra emellanåt och grejer, med det här är bara smutsigt och behövs inte.

Jag behöver ingen ursäkt från honom. Jag träffar honom snart. De här sakerna händer. Men jag vet inte varför han gjorde det, för att vara ärlig. Det var bara konstigt och inte trevligt.

Gäller för Herrera att se upp när Manchester United tar emot Tottenham den 11 december. Han har en historia av att vara hämndlysten.

https://twitter.com/vinefooty/status/727418821238231041

Juan Mata spelade första halvlek för Spanien.

David de Gea satt på bänken.

Jesse Lingard spelade hela matchen. Han fick en åtta i betyg av Telegraph, med omdömet: “En ny chans att imponera för Southgatefavoriten och den här gången tog han den, även när han tvingades byta position. Enastående.” Med betyget var han bäst i det engelska laget, tillsammans med anfallaren Jamie Vardy som gjorde ett mål och fixade en straff.

Marcus Rashford blev inbytt mitt i andra halvlek.

Romero höll nollan i måsteseger

Argentina gjorde vad som krävdes och vann en imponerande 3-0-seger i hemmamatchen mot Colombia i VM-kvalet. Sergio Romero vaktade, som alltid, Argentinas mål.

I och med segern gick Argentina förbi Colombia i den sydamerikanska gruppen. Argentina är nu femma, vilket skulle ge en playoffplats. Chile och Ecuador är en poäng före Argentina, medan Colombia är en poäng bakom i den mycket jämna gruppen.

Ny nyckelmatch för Argentina i mars, då de har hemmamatch mot Chile.

Darmian fick 90 minuter, vet inte om han blir kvar i United

Matteo Darmian spelade hela matchen när Italien spelade 0-0 mot Tyskland i en träningsmatch i Milano. Darmian spelade som vingback till vänster.

Efter matchen snackade Darmian med Rai Sport. “Jag vet inte varför [jag inte får mer speltid i United],” sa han enligt Football Italia. “Det är en svår fråga att svara på. Tränaren måste fatta sina beslut och vi spelare måste acceptera dem. Jag jobbade alltid hårt och gjorde mitt bästa när jag behövdes och jag kommer fortsätta göra det.

Jag saknar definitivt inte vilja och det är avgörande, framför allt under en period där du inte spelar så mycket. Från den första dagen har jag gjort mig tillgänglig för laget och försökt visa tränaren vad jag går för.

Kommer han att lämna United i januari? “Jag vet inte. Det är för tidigt att prata om transfermarknaden. Imorgon återvänder jag till Manchester och vi har en viktig match mot Arsenal. En match alla vill spela i.

En halvlek för Pogba i mållös match

Paul Pogba spelade första halvlek när Frankrike spelade 0-0 mot Elfenbenskusten i en träningsmatch.

Poole utslagen vinnare

Regan Poole spelade hela matchen när Wales U19-landslag vann med 6-2 mot Luxemburg i EM-kvalet. Trots storsegern och trots segern mot England i förra omgången räckte det inte till avancemang för Wales.

England vann nämligen med 2-0 mot Grekland (Ro-Shaun Williams var avstängd efter att ha blivit utvisad mot Wales) och säkrade gruppsegern före Grekland. Wales hade behövt en engelsk tremålsseger eller en grekisk poäng för att gå vidare.

Wales gick även miste om platsen som bästa grupptrea efter maximal otur med resultaten i grupp 8. Där vann Vitryssland mot Bulgarien samtidigt som Portugal vann mot Danmark. Alla andra resultatkombinationer hade gett Wales platsen som bästa grupptrea.

Som det blev var Wales enda lag i kvalet som blev utslagna trots två segrar.

Pereira spelade en halvlek

Joel Pereira spelade första halvlek när Portugals U21 spelade 1-1 mot Holland i en träningsmatch. Båda målen gjordes i den första halvleken men det holländska målet kom på straff, så vi kan förutsätta att Pereira skötte sig.

Portugal ska spela EM i sommar och Pereira behöver imponera för Belenenses om han ska ta plats i truppen. Konkurrenterna Bruno Varela och Rui Silva är båda mer erfarna och också två år äldre.

Rooney i fylleskandal, förväntas kunna spela på lördag

Så har vi Wayne Rooney som firade Englands VM-kvalseger i fredags med att dricka alkohol. Tyvärr för Rooneys del så fångades han på bild vilket gav utrymme på Suns förstasida.

Det före detta fanzinet Red Issues Twitterkonto var snabbt ute och insinuerade saker. Trovärdigheten i Red Issues påstående är väl i paritet med det som skrivs i Sun till vardags.

Oliver Kay på Times försvarar dock Rooney och menar att det hela är en bagatell.

Genom Sky Sports försvaras Rooney också av en talesperson. “Wayne, tillsammans med resten av den engelska truppen, hade en ledig kväll. […] Som han alltid har varit var Wayne villig att skriva autografer, posera för foton och snacka med gäster. Det är ledsamt att en eller två av dem nu har valt att vända Waynes vänliga natur till sin fördel.

Och vi kan förstås tycka att fotbollsspelare ska få ta sig ett glas ibland. Men när var senaste gången vi såg Cristiano Ronaldo fotograferas på fyllan. Nä, han gick och tränade istället och blev tidernas bästa fotbollsspelare. Wayne Rooney blev bara väldigt bra och förefaller ha gjort sitt redan som 31-åring.

Hur som haver med den saken. Enligt Sky Sports ska Rooney vara tillgänglig för spel när United möter Arsenal på lördag.

Skadeproblem inför matchen på lördag

Telegraph rapporterar att United har sju spelare som är osäkra till spel inför matchen mot Arsenal på lördag. Eric Bailly och Chris Smalling kommer definitivt missa matchen, liksom Zlatan Ibrahimovic som är avstängd. Vidare finns det frågetecken för Wayne Rooney (kanske uträtade nu, se ovan), Marouane Fellaini, Antonio Valencia och Luke Shaw.

Valencia förväntades vara borta länge men hans arm läker mycket snabbare än förväntat och det finns ett litet hopp om att han ska kunna spela redan mot Arsenal.

Statusen för Fellaini och Shaw ska vara osäker och United vill inte svara på frågor om när Smalling kan vara tillbaka i spel.

EFL lägger ner Whole Game Solution

EFL är missnöjda. Anledningen är att FA har sagt nej till FA-cupspel mitt i veckan. Därför meddelar EFL nu på sin hemsida att de avslutar diskussionerna om Whole Game Solution. Detta är också effektivt slutet på diskussionen om League Three.

Fotbollssupportrarnas organisation tycks uppskatta nyheten.

Och även EFL-klubbar tycks göra tummen ner för Whole Game Solution.

Scholes fyller år

Idag fyller Paul Scholes år.

Embed from Getty Images

När han inte hånglade med Gary Neville var Scholes rätt bra på fotboll.