Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Chelsea tog över serieledningen

Premier League har fått en ny serieledare. Liverpool kunde inte ta tre poäng i den svåra bortamatchen mot Southampton, vilket utnyttjades av Chelsea.

Manchester city tog tre poäng mot Crystal Palace efter stora problem och Tottenham besegrade West Ham i Londonderbyt efter ännu större problem.

Manchester United behåller sjätteplatsen, trots poängtappet igår. Detta då Everton bara fick en poäng hemma mot Swansea.

Liverpool nollade

Southampton – Liverpool 0-0

Southampton parkerade bussen i hemmamatchen mot Liverpool och taktiken gav en poäng. Liverpool dominerade stort med 65 procent av bollen och 15-3 i avslut. Men Southamptons defensiva styrka bevisas av att Liverpool bara hade två skott på mål (Southampton hade inte ett enda).

Embed from Getty Images

Omständigheterna var svåra med hällregn. Trots att poängtappet betyder tappad serieledning är nog inte Jürgen Klopp så värst besviken. Oavgjort borta mot Southampton är acceptabelt.

Upptinad Touré avgjorde för city

Crystal Palace – Manchester city 1-2

Yaya Touré bad om ursäkt till Pep Guardiola. Aningen överraskande innebar det en plats i startelvan för Touré i bortamatchen mot Crystal Palace. Det visade sig vara ett klokt drag av Guardiola.

Touré sköt nämligen båda målen och var bäst på planen i citys 2-1-seger.

Embed from Getty Images

Segermålet kom först efter 83 minuter, då De Bruyne (han som ratades av Mourinho) la upp för ivorianen.

Dessförinnan hade Wickham kvitterat framspelad av Zaha. Men det blev ingen poäng för Palace. Det är ju sällan det blir poäng för Palace. BBC har kollat på resultaten under 2016 och konstaterar att Palace är sämst. Inte bara i Premier League utan i alla de fyra proffsligorna. De har nu fem torsk i rad och är i raskt takt på väg mot bottenstriden.

Tottenham vände sent

Tottenham – West Ham 3-2

Antonio gjorde, förstås, nickmål för West Ham. Harry Winks, som startade för första gången i Premier League, kvitterade för Tottenham.

West Ham fick en billig straff sedan Mike Dean tillämpat Mike Deans regelbok, där det står att kroppskontakt i straffområdet på hörna ska ge straff. Det gäller inte när det inte är hörna, vilket Kane fick veta en stund senare då han hölls fast i straffområdet.

Lanzini satte straffen säkert i mål och West Ham såg ut att gå mot segern. Men Pochettino kastade in Son och Alli, samtidigt som Bilic bytte in Nordtveit. Bytena gav effekt.

Kane stod på rätt plats och rullade in 2-2 efter 89 minuter. Ett par minuter senare fick Tottenham straff, då Nordtveit drog ner Son. Kane placerade säkert bollen i nät.

Embed from Getty Images

Därefter tog Winston Reid två snabba varningar, vilket innebär att han är avstängd mot United nästa helg.

Tottenham är fortfarande enda obesegrade laget i Premier League. Återstår att se om de fortfarande är det efter derbyt mot Chelsea på lördag kväll.

För West Ham är avståndet till nedflyttningsstrecket fortfarande oroväckande kort.

Costa sköt Chelsea till topp

Middlesbrough – Chelsea 0-1

Middlesbrough fortsätter att spela jämna matcher. Idag gjorde de livet surt för Chelsea. Men det räckte bara till en hedersam förlust. Chelsea fortsätter att hålla nollan, idag för sjätte ligamatchen i rad. Middlesbrough fick förvisso iväg tolv avslut men det var sällan det ens kändes halvfarligt.

Contes trebackslinje har helt enkelt väldigt bra koll på läget.

Embed from Getty Images

Offensivt var det mediokert från Chelsea men de har Costa och Costa gör mål. Den här gången var det en boll i straffområdet som blev lös. Costa högg direkt, medan övriga 21 spelare på planen funderade på var bollen var.

Några korta

Stoke – Bournemouth 0-1: Bournemouth tog sig upp på övre halvan i tabellen genom en bortaseger mot Stoke.

Sunderland – Hull 3-0: Sunderland vann för andra gången i rad och lämnade sistaplatsen i tabellen. För Hull är det tillbaka till verkligheten efter segern mot Southampton i förra omgången. 

Everton – Swansea 1-1: Kräftgången fortsätter för Everton. Efter en fantastisk säsongsinledning har de nu bara en seger på sju matcher.

Watford – Leicester 2-1: Watford tog en säker seger mot Leicester och befäster sin position på övre halvan i tabellen. För de regerande mästarna är avståndet till strecket bara två poäng.

Annorstädes

Feyenoord laddade upp inför matchen mot United med en 3-0-seger mot Zwolle. Därmed toppar de fortfarande ligan, två poäng före Ajax.

Tyskland: Bayern München är inte serieledare. Jag upprepar: Bayern München är inte serieledare.

Spanien: Cristiano Ronaldo sköt ett hattrick i derbyt borta mot Atlético. Obesegrade Real Madrid har nu fyra poäng till tvåan Barcelona och nio till Atlético.

Res med oss till Manchester!