Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mkhitaryan lovad speltid på torsdag; West Ham på teve; prisad Zlatan snackar

Jag sa till [Henrikh Mkhitaryan i lördags] att han kommer att vara involverad i matchen mot Feyenoord,” sa José Mourinho efter matchen mot Arsenal.

Han försöker Givetvis är han inte glad men han förvandlar sin frustration på ett bra sätt, vilket är att hålla munnen stängd, arbeta hår och försöka anpassa sig.

Jag sa till honom ’det här var inte matchen för dig’ för jag tror inte att han behöver tio eller 20 minuter från bänken. Jag sa ’jag tycker att du behöver en bra match och du behöver antingen starta eller om inte det komma in inför andra halvlek’. Han behöver mindre press och bättre förhållanden för honom att uttrycka sina kvaliteter.

West Ham-matchen på teve

Goda nyheter då det står klart att Uniteds match mot West Ham på söndag kommer att visas på teve i Sverige. Detta trots att den går samtidigt som matchen mellan Southampton och Everton och inte visas på teve i England.

Fans övernattade på Old Trafford, klubben ovetande

Hur är det egentligen med säkerheten på Old Trafford? Ja, det finns onekligen anledning att ställa sig den frågan. Vi minns den kvarglömda bombattrappen som sköt upp matchen mot Bournemouth i våras.

Nu kommer rapporter (Guardian) om att två supportrar nyligen övernattade på Old Trafford. Duon ska ha varit med på Uniteds Stadium Tour i fredags. De avvek från gruppen och gömde sig sedan inne på en toalett. De upptäcktes då arenan genomsöktes inför matchen mot Arsenal.

Vi inser att folk gör vad som helst för att se en match på Old Trafford. Men de här människorna gick för långt. Det faktum att deras tillhörigheter hade genomsökts innan de kom in på arenan betyder att vi är säkra på att det inte var någon säkerhetsrisk,” säger en talesperson för klubben.

United ska nu undersöka hur det var möjligt för duon att undvika att upptäckas.

Mourinho tror att truppen är trasig

José Mourinho anser att Manchester Uniteds trupp är trasig och att det krävs minst två transferfönster för att reparera den. Det påstår Duncan Castles för Daily Record. Castles är känd för att ha god kontakt med Mourinhos agent Jorge Mendes.

Det påstås att Mourinho vill att United ska rikta in sig på att värva etablerade elitspelare med rätt tekniska och mentala färdigheter.

Vi behöver kvalitetsspelare men du kan inte göra det på ett eller två transferfönster,” säger en källa nära Mourinho. ”Du kan inte köpa fyra eller fem spelare på ett bräda av den nivån som vi behöver.

Mirror: United vill värva Alaba och Van Dijk

Enligt Mirrors David McDonnell finns David Alaba och Virgil van Dijk på Manchester Uniteds önskelista inför januarifönstret. Aleksandar Dragovic ska också finnas på Mourinhos radar.

Att United skulle kunna locka Alaba från Bayern München i januari känns uteslutet. Då är Van Dijk från Southampton och Dragovic från Bayer Leverkusen rimligare alternativ. 

Zlatan och Pogba nominerade

Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba är bland de som är nominerade till årets lag av Uefa.

Prisad Zlatan hoppas på ligatitel

Igår kväll utsågs Zlatan Ibrahimovic till Sveriges bästa fotbollsspelare för elfte gången. Ingen som helst överraskning, förstås. Det meddelades också att det kommer att resas en staty på Zlatan utanför Friends Arena.

Han hyllades av David Beckham, som snackade på ett förinspelat videoklipp.

I samband med att Zlatan fick guldbollen passade han på att göra en lång intervju i Sportbladet.

Zlatan: ”Jag ser mig själv erövra USA” [Sportbladet]

Jag sa från början att vi är underdogs, vi är inte favoriter att vinna. Det snackades mycket om att med de spelare som kommit i år, då gäller det och det. Men det är fyra, fem år som klubben inte vunnit ligan eller varit på topp. Det är något vi jobbar på, något vi vill och strävar efter,” säger Zlatan om Uniteds chanser.

Det gick bra i början, med flera vinster på raken. Sen förlorade vi och vi förlorade dåligt. Det var inte jämnt, utan vi förlorade kraftigt med många mål. Vi hade en vecka där vi förlorade tre matcher, det har inte hänt mig på femton år. Det var nåt nytt. Det var ett par matcher där jag inte gjorde mål och missade alldeles för enkla chanser. Det är sånt som händer. Ibland är det som att allt trillar in och ibland är det stolpe ut. Men så länge jag är där och får chanserna, skapar dem och blir levererad kommer målen.

Zlatan säger att Mourinho var en stor anledning till att han valde United. Den svenska anfallaren menar emellertid att PSG är ett bättre lag.

Innan jag kom tittade jag lite på laget och det var ju inte som det laget jag kom ifrån. Det är något jag var förberedd på. Det kom några nya spelare hit sen, men laget är ändå inte detsamma [som PSG].

Han vill inte avslöja huruvida han blir kvar i United även nästa säsong. ”Vi får se. Det handlar inte bara om fotboll, det handlar om allt annat. Hur mår jag? Hur mår jag fysiskt? Hur känns det mentalt?

Men trots de hittills dåliga resultaten i Premier League är Zlatan optimistisk.

Kan United vinna ligan den här säsongen? ”Jag hoppas det. Jag tror på det vi gör. Jag vet vad vi kan, men det är en lång väg att gå. Med lite tur så ska vi nog kunna ta hem det.