Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho anklagad; Must i Fans’ Forum; Zlatan i intervju; Bailly tränar; tankar till Chapecoense

José Mourinho sparkade på en vattenflaska i söndags och brev prompt uppvisad på läktaren. Igår kväll kom beskedet att FA anklagar Manchester Uniteds manager för olämpligt uppträdande. Detta vållade stor ilska men såvitt jag förstår det hela är det en automatisk process då en manager blir uppvisad på läktaren.

José Mourinho har anklagats efter Manchester Uniteds match mot West Ham United i söndags,” skriver FA.

Det påstås att hans beteende i eller runt den 27:e matchminuten innebär olämpligt uppträdande. Han har till 19.00 den 1 december 2016 på sig att svara på anklagan.

Då utvisningen i söndags var den andra för säsongen kommer ärendet att hanteras av FA:s disciplinära kommitté, oberoende av om Mourinho erkänner eller förnekar anklagelsen.

Enligt Mark Ogden, som nu är på ESPN, kan Mourinho få en tre matcher lång avstängning. Längden på avstängningen ska förklaras av att Mourinho har gjort sig skyldig till upprepade förseelser.

Det ska emellertid då handla om en sidlinjeavstängning. Det innebär att han då får kommunicera med laget i omklädningsrummet före matchen och i halvtid. Han får också kommunicera med lagledningen via lämpligt kommunikationsmedel.

FA kan också dela ut arenaavstängningar till managers, då får de inte vara på arenan på matchdagen och de får heller inte kommunicera med lagledningen under matchen.

Hur Mourinho kommer att svara på anklagan är just nu okänt. Om han accepterar kan en avstängning börja gälla redan på söndag mot Everton. Om han förnekar kommer besked från FA sannolikt först efter matchen mot Everton.

Must i Fans’ Forum

Manchester Uniteds Fans’ Forum är ett ifrågasatt organ. Nu blir det ändå bättre då Manchester United Supporters Trust (Must) åter representeras i Fans’ Forum. Det är första gången så sker sedan Glazers tog över United 2005.

Fans’ Forum är ett officiellt organ där frågor som rör Uniteds supportrar diskuteras. Det ska dock noteras att Fan’s Forum inte har någon beslutanderätt.

Mer om detta kan läsas på Musts hemsida.

Det är farligt i Ukraina, have fun

Om en dryg vecka ska Manchester United spela Europa League-match i Ukraina. Inför detta är United oroade för supportrarnas säkerhet och alla som har biljett till matchen har fått ett långt brev med tips och råd inför resan.

United noterar flera säkerhetsrisker, både fotbollsmässiga och sådant som rör det allmänna läget i Ukraina. Efter alla varningar avslutas det dock positivt: “Vi hoppas att du uppskattar ditt besök i Ukraina och tackar dig för ditt stöd.

Länktips: Zlatan i barnintervju

SVD Junior har fått en lång intervju med Zlatan Ibrahimovic. Rekommenderad läsning!

Zlatans betyg: Bästa intervjun jag gjort på tio år [SVD]

Hoeness: Schweinsteiger borde straffa United

Bayern Münchens president Uli Hoeness tycker inte att Manchester United hanterar Bastian Schweinsteiger på bästa sätt.

Om  jag var honom skulle jag låta folket i Manchester betala till hans sista dag,” sa Hoeness då han pratade på en supporterklubb enligt ESPN.

Det är vad den här klubben förtjänar för vad de har gjort honom. De borde straffas.

En upprörd Hoeness tycker att Schweinsteiger, tre år yngre än Zlatan Ibrahimovic och Michael Carrick, borde sluta spela fotboll.

Från vad jag har hört är Basti på väg bort från fotbollen. Jag känner honom väl och jag tvivlar på att han fortfarande har kraften i sig för en sista stor utmaning.

Vänta nu, om han saknar kraft är det väl högst rimligt att han inte får spela fotboll i United? Logik verkar inte vara Hoeness starka sida.

Efter en sådan briljant karriär borde en spelare som han inte avsluta sin karriär på en plats som Amerika. För mig är Amerika helt enkelt inte ett alternativ för en spelare av hans kaliber.

Såvitt jag vet har han gjort klart med en massiv farvälmatch i FC Bayern. Jag skulle göra det och sedan skulle jag gå i pension. Han är lycklig som har en sådan vacker fru och borde ha andra prioriteringar i livet. Jag önskar att han skulle koncentrera sig mer på att starta en familj.

Så Hoeness lyckas på ett bräde förolämpa Manchester United, Bastian Schweinsteiger, USA i allmänhet och fotbollen i USA i synnerhet, Ana Ivanovic samt kvinnor i största allmänhet.

Jones dömer imorgon

Det blir Mike Jones dömer morgondagens kvartsfinal i ligacupen mellan Mancheste r United och West Ham. Jones får Richard West och Adrian Holmes som assisterande domare och Graham Scott som fjärdedomare.

Jones har gjort 16 Unitedmatcher (10-5-1). Senast i 1-0-segern mot Watford i mars, då Mata avgjorde med ett sent frisparksmål. I år dömde han också hemmaförlusten mot Southampton i januari.

Även West Ham har haft Jones 16 gånger (7-3-6). Senast då de förlorade borta mot Stoke i maj.

Jones har gjort två matcher mellan United och West Ham. Båda på Old Trafford i Premier League. I november 2012 vann United med 1-0 efter mål av Van Persie. I december 2013 vann United med 3-1. Welbeck, Januzaj och Young gav United en 3-0-ledning innan Carlton Cole reducerade.

Oliver dömer på söndag

Nästa uppgift i ligan för United är en bortamatch mot Everton på söndag. Då får vi Michael Oliver som domare. Beswick och Bennett går på linjen och Tierney blir fjärdedomare.

Oliver är en av de högst rankade domarna. Han har gjort 21 Unitedmatcher (9-5-7). Senast 3-1-förlusten mot Watford i september.

Oliver har gjort 26 Evertonmatcher (11-10-5). Senast då de spelade 1-1 borta mot Manchester city i oktober. den här säsongen har han också dömt deras 1-0-seger hemma mot Stoke.

Oliver har inte gjort någon match mellan United och Everton.

Bailly tillbaka i träning

Eric Bailly är tillbaka i träning, det rapporterar Manchester Evening News. Fortfarande är det en bit kvar tills han kan göra comeback men det finns hopp om att han ska kunna spela före jul.

Grattis Giggsy

Idag fyller Ryan Giggs 43 år. Vi gratulerar!

Våra tankar till Chapecoense

Ingen lär ha undgått den tragiska flygolyckan i Colombia, som bland annat dödade åtskilliga spelare i det brasilianska fotbollslaget Chapecoense. Laget var på väg till Colombia för att spela final i Copa Sudamericana (den sydamerikanska motsvarigheten till Europa League).

Många har uttryckt sin sympati.